In 2016 heb ik gefietst in Berlijn! Het plan was, hoe kan het ook eigenlijk anders, om alle wijken per fiets te bezoeken en foto’s te maken van de plaatsnaambordjes. Inmiddels is dit na bijna 950 km fietsen gelukt! Klik op ‘alle Ortsteile’ om naar de lijst met alle 96 wijken, verdeeld over 12 districten, te gaan, en klik op ‘Strecken’ om naar de verslagen en foto’s van alle tochten in de Duitse hoofdstad te gaan.

Berlin (alle Ortsteile)
Berlin (Strecken)

Voor een uitgebreid verslag van de fietsvakantie Berlijn – Praag, klik hier.

DSC03446

1 antwoord
  1. Frank van den Hoven zegt:

    Gaaf hoor! Mijn complimenten. Ik denk dat zeer weinigen dit ooit hebben gedaan. Misschien ben je wel de eerste. En vermoedelijk ook de eerste met een ortsteilbordencollectie. Die zou mooi passen in de bordencollectie van Harry Fluks ( http://borden.plaatsengids.nl/ ), die naast Nederland ook diverse buitenlanden bordmatig heeft gefotografeerd en daar sites van heeft gemaakt. Maar deze heeft hij volgens mij nog niet.

    Berlijn is dus bordmatig al net zo oneenduidig bezig als veel Nederlandse gemeenten: je zou denken doe in een keer goed álle 96 ortsteile beborden, of niet, maar niet ‘half’. Waarom bij 22 ortsteile geen bordjes? Daar is rationeel toch geen enkele reden voor te bedenken. Behalve laksheid, maar dat is niet rationeel.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie