5. Juni ’16

De vijftiende tocht door Berlijn al weer! Vanavond – ja ik ging weer ’s avonds fietsen, overdag is het daar eigenlijk gewoon te warm voor – was het tijd om naar het zuiden van Berlijn te trekken en daar de nodige wijkjes te bezoeken. Het bleek een ongekend genereuze tocht: van alle nieuwe wijken die ik bezocht, hadden de meesten gewoon Ortsschilden! De als bordloos geachte wijken Steglitz en Schöneberg bleken opeens toch voorzien van bordjes, zoals ik merkte na slechts 8 km fietsen. Het was een voorbode. Ik reed een flink stuk richting en zuidwesten (en dus richting Potsdam) en stak meermaals het Treptowkanal over. Lankwitz had helaas geen bordje, Marienfelde en Buckow wel. Daarna stak ik eventjes de Berlijn-Brandenburgse grens over, hetgeen een prachtig uitzicht op de Fernsehturm in de verte bood. Dat blijft toch wel echt genieten. Nadat ik door het plaatsje “Großziethen” (wat betekent dat?) fietste reed ik door naar het oosten tot aan Rudow, bekend als eindpunt van de U2 maar niet als Ortsteil met een bordje A!@@##$%&. De zon begon langzaam onder te gaan en ik bleef onverminderd enthousiast doorkachelen. Johannisthal en dergelijken werden met veel bombarie vereeuwigd, om daarna weer een stuk naar het westen te fietsen. Zodoende verliet ik de Bezirk Treptow en reed ik Neukölln weer in. Van de Britzer Garten heb ik helaas niet veel gezien vanwege de invallende duisternis, maar het feit Britz wel gewoon een bordje had maakte alles goed. Zeker toen aan de andere kant van de weg ook nog eens het bordje van Mariendorf stond, een wijk waar ik eerder vanavond ook al was maar toen geen bordje van kon vinden! Bij het U-bahn station Alt-Mariendorf, eindpunt van de U6, at ik even een dürüm en nam ik na 61.5 km de metro terug richting het noorden. Het was weer lekker vanavond. En: het einde nadert!

Strecke: 61.5 km
Gemiddelde: 22.7 km/h (dat is best hoog voor een tocht door het drukke Berlijn)

10 neue Ortsteile: Steglitz, Schöneberg, Marienfelde, Buckow, Altglienicke, Johannisthal, Oberschöneweide, Niederschöneweide, Mariendorf, Britz

52 der 96 Berliner Ortsteile besucht: 43,8 % vollendet (schon 19 Ortsteile hatten aber keinen Ortsschilden, also eigentlich: 71 der 96 Berliner Ortsteile besucht: 74 % vollendet)
714.36 km Rad gefahren für Berlin

20160605_211644 Schöneberg Steglitz

20160605_205608 20160605_205828 Naamloos

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie