Even dit.

Nu ik dit schrijf staat de totaalteller, die telt sinds 19 juni 2006, op 99197 km. Nog 803 km dus… De afgelopen drie dagen heb ik er alvast vaart achter gezet! En volgend weekend staat de vijfde Zeeuwse tocht op de planning (Noord- en Zuid-Beveland).

Beek – Breda (102 km)
Afgelopen donderdag, weet u wel, die superwarme dag in Nederland, besloot ik naar mijn werk in Breda te fietsen (102 km). Ik zat om 05:53 op de fiets en kwam even over 10 uur aan. De route was vrij saai en rechtstreeks: langs de grote wegen (en het spoor in het geval ik panne zou krijgen) via Heesch (onder Oss), Den Bosch, Tilburg en Breda. Dit was al een leuk weerzien met deze Brabantse plaatsen, maar dat weerzien werd de dag erna veel leuker, tijdens de terugweg!

Breda – Beek (125 km)
De dag na de heenweg volgde namelijk al weer de terugweg! Die dag zou het een stuk minder warm zijn, en natuurlijk die leuke zuidwestenwind in de rug. Ik fietste van Breda weer terug naar Beek, maar nu vermeed ik alle grote wegen en steden. Ik fietste via Bavel, Gilze en Goirle (zo fietste ik 10 jaar geleden behoorlijk vaak toen ik alle dorpjes in Brabant aandeed, dus dit stukje riep weer herinneringen op), Hilvarenbeek, Moergestel, door Kampina naar Boxtel, HeeswijkDinther, Schijndel en Nistelrode. In laatstgenoemde besloot ik even een bierpauze in Uden in te lassen met wat vrienden die daar toevallig ook waren, waarna ik langs de Maas naar Cuijk ging. Daar voer wonder boven wonder het geliefde pontje Spes Mea nog naar Mook, dus deed ik dat ook nog. Het was inmiddels 9 uur ’s avonds. Via Groesbeek en Wyler kwam ik weer thuis.

Beek – Holten (104 km)
En om het drieluik compleet te maken fietste ik gisteren nog even met twee fietsvrienden de Liemers en de Achterhoek in, met diezelfde zuidwester vol in de rug. De grens tussen beide streken is overigens de Oude IJssel aan de oostkant, de IJssel aan de noordkant, de Duitse grens en de Rijn in het zuiden en de Nederrijn in het Westen. Superleuk weer, met natuurlijk een stop in de historische Waagh in Doesburg. Heel de tocht was mooi, maar vooral het stuk van Doesburg tot aan Lochem was fantastisch. Ik ben hier natuurlijk tijdens de Gelderlandmissie allemaal geweest, maar dat was al weer een hele tijd geleden. Helemaal in Holten (dat is Overijssel, mensen), stapten we weer op de trein en liep het fietsen even op zijn einde. Zo kom ik wel aan die 100000 km!