Dreischor, Batterij, Sirjansdijk… Nog een paar maandjes wachten en de tiende provincie, Zeeland, kan eraan geloven: Bram Fietst komt op bezoek. Bekijk hier de volledige lijst met alle te bezoeken dorpen, steden en mogelijke gehuchten die een dermate grappige naam hadden dat ik ze in de lijst wilde opnemen.

1 antwoord
  1. Frank van den Hoven zegt:

    Dag Bram, ik wil even melden dat wij momenteel alle plaatsen van Zeeland hebben beschreven, tot aan het kleinste buurtschapje (tot voor kort moesten wij namelijk bij veel provincies nog een aantal ontbrekende buurtschappen aanmaken. We hoeven nu alleen nog de provincies Utrecht, Overijssel en Fryslân af te maken, dan zijn we echt compleet). Je kunt de lijst vinden op https://www.plaatsengids.nl/provincie/zeeland.

    Als je wilt weten welke plaatsen daarvan ja of nee en zoja wat voor bord hebben (blauw, wit of anderszins), kun je dat vinden op http://borden.plaatsengids.nl/provze.html (van Harry Fluks. Rechtsbovenaan heeft hij ook lijsten per gemeente).

    In principe is Harry compleet, maar ik zie dat hij er in ieder geval nog één mist, nl. een creatief zelfvervaardigd ‘plaatsnaambord’, zijnde de plaatsnaam Marolleput gefiguurzaagd in een heg: https://www.plaatsengids.nl/marolleput (die natuurlijk inmiddels weer tot een gewone heg vervallen zou kúnnen zijn, maar ik zie op een actuele StreetView-versie ter plekke (Sint Bavodijk 55) dat de bewoner de heg keurig heeft bijgehouden en de plaatsnaam er nog altijd in staat!

Reacties zijn gesloten.