Sinds een aantal dagen is de Facebookpagina van ‘Bram Fietst’ gehackt. Ik ben geen beheerder meer van de pagina. Er worden zeer aanstootgevende berichten geplaatst die uiteraard niet van mij afkomstig zijn. Terwijl ik nog op mijn lauweren rust na de succesvolle publicatie van het boek en broed op nieuwe fiets- en schrijfplannen, krijg ik nu dit op mijn bordje. Ik heb al aangifte gedaan bij de politie. De agent die ik sprak zei gelijk niets te gaan doen, want een ‘schriftelijk rechtsverzoek bij Facebook indienen moet naar de VS en kost te veel tijd’. Ook heb ik melding gedaan bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. En ook zij gaan er waarschijnlijk niets mee doen.
De walgelijke berichten die nu op mijn fietspagina worden geplaatst zijn allemaal gerapporteerd, ik heb de fraude aangegeven, mijn wachtwoorden gewijzigd, maar er gebeurt vooralsnog niets. Daarbij is Facebook / Meta notoir onbereikbaar voor gewone stervelingen.
Ik hoop dat de mensen die deze fietspagina volgen zich niet gekwetst voelen en dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost…