Fiets blijft voorlopig in de schuur; start nieuw project

Helaas ben ik nog (steeds) niet herstellende van mijn ziekte (zie het onderstaande bericht). De statistieken liegen er niet om: sinds 8 mei tot vandaag (1 juni) heb ik slechts 55 kilometer gefietst. Of er een beroep wordt gedaan op de ontsnappingsclausules die in het sponsorcontract voor Overijssel dit jaar staan, is nog niet te zeggen. Wel kan ik twee hoopvolle meldingen wat betreft mijn fietsleven maken:

– Deze overdosis aan tijd die mij gegeven is gebruik ik onder meer door aan deze site te werken. Zo staan inmiddels alle foto’s van de plaatsnaambordjes van de dorpen in Noord-Brabant online en ben ik nu bezig met Limburg!
– Ik heb besloten een nieuwe fietsmissie te starten. Dit project, dat compleet losstaat van mijn missie alle dorpen in Nederland af te fietsen, zal doorgaan onder de naam La fameuse Meuse (Frans: de beroemde Maas). Zoals misschien bekend steek ik mijn liefde voor het fietsen in de omgeving van de Maas niet onder stoelen of banken. Zo hebben de plaatsen Cuijk en Maastricht, die allebei aan deze prachtige regenrivier gelegen zijn, al een speciaal plekje in mijn hart veroverd. Maar de Maas is niet alleen in Nederland te bewonderen; hij ontspringt in het Franse plaatsje Langres, zo’n 100 km ten noorden van Dijon en een slordige 390 km ten zuiden van Maastricht. Wat ik wil is een meerdaagse tocht maken van Cuijk tot aan Langres, door voornamelijk la Meuse te volgen. Tijdens deze tocht wil ik veel plaatsjes aandoen die langs de Maas liggen en kennis opdoen over hun geschiedenis wat betreft de Maas. Ook wil ik door deze tocht meer te weten komen over de geschiedenis van de ligging van de Maas en wat haar invloed op het landschap is geweest.
Dit project gaat fysiek gezien natuurlijk pas van start als ik weer topfit ben, maar de planning en theoretische achtergrond zijn bij dezen begonnen!