Het dorpje Spijk dat tot de gemeente Lingewaal behoort is volgens mij het meest westelijk gelegen plaatsje van de provincie Gelderland. Het doet je beseffen hoe groot deze provincie eigenlijk wel niet is. Spijk ligt op de plek waar het Merwedekanaal uitkomt in de Linge, tegenover het Zuid-Hollandse Arkel. Spijk moet niet verward worden met Spijk.

1 antwoord
  1. Frank van den Hoven zegt:

    In de laatste zin bedoel je vast dat dit Spijk niet moet worden verward met het andere Gelderse Spijk, bij Lobith: https://www.bramfietst.nl/nederland/gelderland/rijnwaarden/spijk
    Vanouds was Spijk-Lingewaard Zuid-Hollands. De beide dorpen werden in de poststempels dan ook onderscheiden middels resp. de aanduidingen Spijk ZH en Spijk GL. Sinds de herindelingen van 1986 hebben we dus 2x Spijk GL. Maar inmiddels hebben we ook de postcode waardoor de post voor beide Spijk´en toch goed aankomt. Verder hebben we nog een dorp Spijk bij Delfzijl en een buurtschap Spijk bij Wijk en Aalburg, maar die heeft geen plaatsnaamborden dus die doet voor jouw project niet mee.

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie