Na 14 jaar in het Brabantse Eindhoven te hebben gewoond ben ik in het jaar 2009 verhuisd naar Beek-Ubbergen, een dorpje ten oosten van Nijmegen. Nijmegen is zodoende ‘mijn’ stad geworden! Ik heb hier aan de Radboud Universiteit Grieks en Latijn en filosofie gestudeerd. En in 2019 ben ik naar het centrum van de stad verhuisd!

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is gelegen in het zuiden van Gelderland. Je hoeft maar een paar kilometer in zuidelijke richting te fietsen en je bent zo in Brabant of Limburg! Het Rijk van Nijmegen zie ik nog altijd als één van de mooiste natuurgebieden van ons land. De Ooijpolder en de stuwwal, de heuvels rondom Groesbeek, het nabijgelegen Reichswald, Heumensoord, Hatertse Vennen: allemaal van een adembenemende schoonheid. De stad ligt aan de Waal, die af en toe overstroomt. Dat levert hoogwatertoerisme op. De laatste jaren is er veel gewerkt om de rivier meer de ruimte gegeven. De Latijnse benaming voor Nijmegen is Noviomagus en de naam van de studievereniging Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen, waar ik allicht lid van ben geweest, in het collegejaar 2012-2013 zelfs de vice-praeses van ben geweest en die zonder meer de leukste vereniging van de universiteit is, luidt Sodalicium Classicum Noviomagense. In het verlengde hiervan: Nijmegen is gewoon een hele gezellige en fijne stad. Overzichtelijk, gemoedelijk en een rijk cultureel aanbod. En de universiteit biedt ook heel veel vertier!

Toen ik de foto van dit bordje maakte, was ik natuurlijk niet voor het eerst in Nijmegen op de fiets aanbeland. Tijdens het fietsen in Brabant zijn er meerdere tochten geëindigd in het Nijmeegse. Nu ik een foto van het bordje het gemaakt (6 april 2009) ben ik er ook ‘officieel’ geweest, als plaats in Gelderland!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie