Nog 4 à 5 tochten…

14 september 2020

Binnen afzienbare tijd gaat er ergens in een of ander afgelegen dorpje in Drenthe waar niemand ooit van gehoord heeft iets raars gebeuren. Ik ga dan namelijk de zin uitspreken dat ik overal in Nederland op de fiets ben geweest. O-ve-ral. De afgelopen weken, maanden misschien, speelt zich die scène zich al af en toe af in mijn hoofd. Ik heb geen idee hoe het zal worden, en moet het ook maar gewoon vooral allemaal laten gebeuren, maar bijzonder wordt het zonder twijfel. Ik weet nog niet in welk dorpje de apotheose der apotheosen gaat plaatsvinden. Ik weet ook nog niet wanneer het zal zijn. Maar het einde nadert. Het is echt bijna voorbij, deze bizarre en welhaast herculische twaalfjarige reis door ons oneindig mooie kikkerlandje!

Oké, genoeg gebrabbel. Dit weekend fietste ik 133 km met Kristel van Leiden naar Boven-Hardinxveld en weer terug, gewoon op een OV-fiets overigens, in het kader van de Operatie Vergeten Nederzettingen. Een geweldig leuke dag. Die operatie is bijna klaar. Iets langer geleden fietste ik weer voor missie-Drenthe. De verslagen van de laatste Drentse tochten staan inmiddels weer keurig netjes op mijn website, inclusief de foto’s van de plaatsnaambordjes, dikwerf vergezeld van nutteloze informatie over de etymologie van het onderhavige gehucht. Die hele administratie die “Bram Fietst” met zich meebrengt, wat ik 100% aan mezelf te danken heb natuurlijk, is me ook sisyfusarbeid elke keer zeg…  Maar ik schep er vreugde in telkens van jullie te horen het te kunnen waarderen wat ik allemaal uitspook op de fiets en daar vervolgens hier verslag van doe. Dat blijf ik dus ook doen tot het bittere einde, en ik kan jullie vertellen dat ik daar grif naar uitkijk, wat voor moment dat ook gaat worden.

De planning? Deze zaterdag gaan de laatste ‘vergeten bordjes’ in Gelderland worden langsgefietst, en wel met twee vrienden van mij. OVN is daarmee helemaal afgerond. Alle bordjes van dorpjes en buurtschapjes, en een heel stuk meer, die ik de afgelopen jaren ben vergeten te vereeuwigen, zijn dan alsnog bezocht. Daarna gaat de finale ÉCHT beginnen. Drenthe is voor 69% voltooid en ik moet nog 90 dorpjes pakken. Hoe ik dat ga aanpakken weet ik nog niet, maar de kans dat er een onvoorstelbare tantalustocht aan zit te komen ligt natuurlijk voor de hand. Dat is namelijk in de geest van Bram Fietst.

Tot gauw!

#apotheose