Santen, Beveland en zes cijfers

Het reilen van zeilen van Bram Fietst in 2017! What’s new?

  • Vorige week ben ik met fietsbroeder Lennaert weer eens Duitsland in gefietst (109 km). Het was fantastisch weer en het was (dus) genieten. Het verslag van de tocht “De Xantener Dom is net zo groot als mijn hoofd” en fijne kiekjes vind je hier. Niet in het verslag, maar wel een feit: in (verouderd) Nederlands heet Xanten ‘Santen’. Jakkes! Klinkt niet. We hebben meermaals tijdens de tocht onze afschuw daarover uitgesproken. T4. Doen.
  • De eerste Zeeuwse tocht gaat als het goed is volgend weekend verreden worden! Dat werd ook tijd ook. Met een oude schoolvriend is het het plan om de eerste dorpjes in Zuid-Beveland te bezoeken. Hij heeft Bram Fietst in het verre verleden al vaak vergezeld. Zin! En hopelijk schijnt het lentezonnetje dan ook en is er een verfrissend briesje waardoor het net niet te warm wordt…
  • De totaalstand sinds 19 juni 2006 nadert de 100000 kilometer!! Hij staat vandaag op 96084 km. Nog iets minder dan vierduizend kilometer dus en het is feest.

Ten slotte is hier nog een foto van het Duitse kerkdorpje Schenkenschanz, waar ik een nog nooit geweest ben maar altijd van de andere kant van de Rijn bewonder.

20170213_115637