Tochten

Hier staan de verslagen van al mijn fietstochten, gesorteerd op provincie. De tochten in het kader van het bezoeken van nieuwe plaatsen (ook wel ‘dorpen scoren’ genoemd) zijn er in overvloed, maar ook de noemenswaardige tochten die niet zijn bedoeld om dorpjes te scoren zijn hier verslagen. Duitsland is bijvoorbeeld een geliefd fietsland, en van de Veluwe en de Limburgse Heuvels krijg ik nooit genoeg. Deze tochten komen te staan op de pagina “Andere Tochten“.

Door de jaren heen is mijn schrijfstijl onherroepelijk veranderd. Brabant en Limburg, twee geweldige provincies, verreed én versloeg ik in 2007 en 2008. Sommige formuleringen uit die tijd kunnen dus wat ongelukkig of onwennig overkomen.

“Fietsen is geweldig, maar iedereen ervaart het op een andere manier, en in de verslagen van mijn fietstochten vertel ik simpelweg hoe ik het beleef!”

Disclaimer

Een kleine kanttekening. Mijn verslagen van fietstochten zijn van een persoonlijke aard. Ik beschrijf naast de topografische en statistische informatie van de fietstocht vaak ook wat voor indruk het landschap of de fietstocht in het algemeen op mij heeft gemaakt. Deze gemoedstoestand is vaak afhankelijk van het verloop van de fietstocht, maar ook van het weer en andere onbeheersbare variabelen. Daarnaast fietsen er geregeld vrienden met me mee, hetgeen voor een totaal andere fietsbeleving zorgt dan alleen met een muziekje op. Af en toe zal er in de verslagen een melding van een muzieknummer staan dat mij op dát moment in de fietstocht is bijgebleven en bijdraagt aan mijn herinnering van (dit deel van) de tocht. Lees de verslagen dan ook met het feit in je achterhoofd dat ík ze geschreven heb en ze letterlijk uit mijn (digitale) fietsdagboek afkomstig zijn, en denk niet dat ik je probeer te overtuigen van de afzichtelijkheid van Delfzijl of van de pracht en praal van de Achterhoek.