3 mei 2012

JA! Vandaag werd een rare dag.

Begin: 10:20 (Beek)

Om tien voor half 11 begon ik naar Eindhoven te gassen en het plan was om daarna ook weer gewoon terug naar Beek te crossen. Dit omdat ik gisteren in Eindhoven twee tassen met kleren en studiespullen (en de oplader van mijn telefoon en iPod enzo) in een kluisje op het station heb gedaan en na de wedstrijd van PSV die ik had bezocht (5-0 winst op ADO Den Haag) vergeten ben naar Nijmegen te nemen.

De route kon ik voorafgaand aan deze tocht al dromen, maar na vandaag al helemaal. Ik fietste zoals ik al veel vaker van Nijmegen naar Eindhoven ben gefietst; de snelste route. Er zitten mooie stukjes bij, en saaie: Beek – Nijmegen – Grave – Zeeland – Uden – Veghel – Sint Oedenrode – Nijnsel – Son en Breugel – Eindhoven.

Deel 1

De terugweg zou precies hetzelfde verlopen, maar dan natuurlijk de andere kant op. De eerste 20 km op de heenweg gingen lekker, maar toen ging die wind tegen toch wel aanwakkeren en viel ik wat stil. Ik reed bij Grave dus de Maas over, maar ook hier kon ik niet echt lekker doortrappen. Het mooie gedeelte van de tocht, tussen Grave en Zeeland, was weer genieten geblazen. Tussen Zeeland en Uden heb ik nog even lekker doorgetrapt, en net buiten Uden heb ik even gerust en gegeten en gedronken. Na amper 10 minuten weer verder gecrost naar Veghel. Vanaf Sint Oedenrode was het pijn lijden, maar ik heb het natuurlijk gehaald. Om 13:33 kwam ik aan op station Eindhoven, iets meer dan 3 uur na vertrek. Exclusief rustpauze had ik er net minder dan 3 uur over gedaan (65.50 km). Ik haalde de spullen uit het kluisje, ging even zitten om te lunchen en om 13:48 stapte ik weer op!

Afstand: 65.50 km
Tijd: 2:59:31
Gemiddelde snelheid: 22.8 km/h

Deel 2

De eerste 25 kilometers tot aan Veghel was ik echt niet te stoppen. Ik was natuurlijk al wel vermoeid, maar ik had én wind mee én een boost adrenaline! Ik bleef maar gaan en kwam niet onder de 28 km/h uit. Na Veghel zakte ik weer een beetje in, en in Zeeland hield ik mijn derde rustpauze. Daarna was het even afzien, de kilometers tot aan Nijmegen kon ik weer doorcrossen maar de laatste 10 kilometers waren echt zwaar. Uiteindelijk lukte het om in minder dan 6 uur (exclusief rustpauzes dus) weer in Beek te arriveren!

Afstand: 65.07 km
Tijd: 2:46:43
Gemiddelde snelheid: 23.51 km/h

Einde: 16:43 (Beek)

Afstand: 130.57 km
Tijd: 5:46:14
Gemiddelde snelheid: 22.6 km/h

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie