Das Leben is zu kurz um Benzinpreise zu vergleichen

1 augustus ’15

De eerste dag van onze fietsvakantie stond in het teken van náár onze bestemming toe fietsen. We hadden uitgerekend dat de rit van Beek naar Wipperfürth ongeveer 180 km zou bedragen. Dit betekende tegelijkertijd de echte vuurdoop voor mijn nieuwe toerfiets. Welnu, in Deutschland geraken was geen probleem, aangezien we slechts 1 kilometer van de grens wonen!

Het was de hele dag stralend weer. Tot aan Sonsbeck was de omgeving voor ons beiden nog bekend terrein, en Kamp-Lintfort (door ons herhaaldelijk verbasterd tot Kamp-Lindenholt, Kamp-Linthorst, Kamp-Lintworm en Kamp-Blindkorst) was door Lennaert ook al een keer bezocht. Vermeldenswaardig van dit stuk van de route is de boer die zijn sproeier niet goed had afgesteld, waardoor wij pardoes op een verfrissende spat water werden getrakteerd. Omdat het dorpje Alpen ons zwaar had teleurgesteld door geen Kaffee und Kuchen aan te bieden, besloten wij, na voor de eerste keer deze vakantie de Rijn te zijn overgestoken, in Duisburg, een echte stinkstad, een groot glas cola en een schnitzel te bestellen. Een welkome pauze.

We waren nu toch echt in het Ruhrgebiet en we hadden de 100 km-grens gepasseerd. Na Ratingen begon het landschap vrij abrupt hevig te glooien, hetgeen een grote glimlach op onze gezichten toverde. Hiervoor waren wij gaan fietsen! Maar het lachen was ons in Solingen al weer vergaan: een enorme stad, die ook nog extreem fietsonvriendelijk was. We hebben wel 20 minuten over autowegen moeten fietsen.

Nog een paar flinke beklimmingen en afdalingen kregen we voor onze kiezen voordat we na 177 km onze uitvalsbasis naderden. Het laatste dorpje voor Wipperfürth heette Hämmern, maar ik zag de H voor een K aan en perste er luidruchtig tussen het ploeteren en zwoegen van de heuvels en de vele kilometers “Kämmern” uit. Foutief dus, maar niet onbelangrijk: het zou een term worden die gedurende onze vakantie nog veel terug zou komen…

Afstand: 180.67 km
Tijd: 8:44:49
Gemiddelde snelheid: 20.6 km/h
Maximum snelheid: 53.6 km/h

DSC02027 DSC02041 DSC02079 DSC02099 Naamloos

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie