3 augustus ’15

Dag 3 van de fietsvakantie was een hele mooie. We hadden genoeg van al het stedelijke gedoe van gisteren en gingen voor puur natuur vandaag. Er zou dus flink “gekämmert” worden! Voor wie het verslag van Dag 1 niet heeft gelezen: kämmern is een niet bestaand Duits klinkend woord dat Lennaert en ik deze vakantie gebruikten voor steile heuvels beklimmen. En dat ging vandaag gebeuren! Het bleef onverminderd schitterend weer.

De eerste kilometers gebruikten we weer het Bahntrasseradweg, het fietspad over een oude spoorbaan. Het fietsen langs de Lingetalsperre zou slechts een voorbode zijn voor ons keerpunt later vandaag. En dit was al prachtig! Een van de vele dorpjes die we tegenkwamen had wel een heel treffende naam: Höfel. Even later kwamen we in Dannenberg en hebben we enkele foto’s gemaakt van het fabuleuze uitzicht. Tientallen meters onder ons lag de Genkeltalsperre, wat vanaf onze hoger gelegen positie ook mooie kiekjes opleverde. Na flink kämmern volgde er natuurlijk ook weer een afdaling. Dat ging gepaard met minstens 55 km/h, snelheden die we wel vaker haalden deze vakantie. Maar deze specifieke afdaling zal er een zijn die ons nog lang zal heugen: terwijl wij in volle vaart naar beneden raasden stak er opeens een ree over! Hij scheerde net voor Lennaert langs. Sjonge jonge.

Vervolgens reden we langs de Aggertalsperre en de dorpjes Pernze en Drolshagen. In Olpe dronken we een colaatje met een riante ijscoupe erbij, om daarna langs de machtige Biggesee te fietsen, een 9 km2 groot stuwmeer. Fantastisch! Na dit schouwspel bogen we weer af naar het westen, richting Wipperfürth. Er ging (natuurlijk) weer het een en ander mis met de route, waardoor we onbedoeld weer in Dannenberg kwamen – dat plaatsje met der sehr schönen Aussicht! Niet veel later waren we thuis en gingen we voor 6 euro een bord pasta carbonara naar binnen werken.

Afstand: 130.40 km
Tijd: 6:35:20
Gemiddelde snelheid: 19.7 km/h
Maximum snelheid: 64.6 km/h

DSC02296 DSC02301 DSC02316 DSC02364 DSC02387 IMG-20150803-WA0016 IMG-20150803-WA0021 strava