20 november 2011

Gisteren was ik al van Sittard naar Eijsden gefietst om een vriendin op te zoeken, en vandaag zou ik van Eijsden naar Maastricht gaan fietsen, om daar weer de trein naar Heeze te pakken. Dit onder het mom van ‘nu ik toch in Zuid-Limburg ben moet er toch van genoten worden.’ EN UITERAARD ZOU DIT NIET RECHTSTREEKS GESCHIEDEN!

Begin: 14.02

Ik fietste Eijsden uit en langs een mooi fietspad langs het bos (de Bosrand) volgde ik de bordjes naar Sint Geertruid. Deze weg ging al gelijk lekker flink omhoog, heerlijk dat klimmen! Ik kon overigens gewoon in een vest fietsen, het was helemaal niet koud. En dat nog wel in november! Ik besloot in Sint Geertruid om richting Gulpen te gaan fietsen en dit via Banholt, Reijmerstok en heel erg veel heuvels te gaan te doen. Ik herkende ontzettend veel van 3 jaar geleden, toen ik hier ‘moest’ fietsen voor de missie Limburg. En herkenning is en blijft echt geweldig voor mij.

In Gulpen begon ik de LF6b (van Aachen naar Maastricht) te volgen en dit was ook heel erg mooi. Een lange klim die uiteindelijk prachtig uitzicht bood. Via de alom bekende gaten Sibbe en IJzeren kwam ik in Valkenburg aan, waar ik natuurlijk nog ‘eventjes’ de Cauberg heb beklommen op mijn stadsfietsje! Hier knalde ik de normale weg af naar Maastricht. HEERLIJK!

Einde: 16.21 (Station Maastricht)
Tijd: 1:47:41
Afstand: 34.68 km
Gemiddelde snelheid: 19.3 km/h

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie