1 januari 2013

Begin: 13:33

Een mooier begin van het jaar kan Bram Fietst zich natuurlijk niet voorstellen: een nieuwjaarstocht van Beek naar Heeze! Ik hoopte op genade van de weergoden in het Brabantse land, en heb die ook gekregen. In het Gelderse gedeelte van de tocht heeft het dus wel nog wat geregend. Ik fietste naar het centrum van Nijmegen en reed vervolgens de Sint Annastraat volledig af. Bij Malden en Heumen stak ik de A73, het Maas-Waalkanaal en de Maas zelf over en na wat geklooi kwam ik na 25 kilometer fietsen aan in het geliefde Cuijk. Het was die dag behoorlijk grijs en grauw buiten, maar naarmate ik zuidelijker geraakte liet de zon zich ook nog eens zien. Ondertussen had ik natuurlijk het nieuwe prachtige album van Hammock, Departure Songs, opgezet op mijn iPod. Heerlijk!

Normaal fiets ik via Groesbeek naar Cuijk, maar ik ging er maar vanuit dat het pontje Spes Mea van Mook naar Cuijk niet zou varen op 1 januari, daarom deed ik het maar zo. Na Cuijk reed ik door naar Haps, waar ik na 30 km en klokslag 15:00 even pauzeerde. Daarna vervolgde ik mijn tocht over bekende wegen: via Wanroij, Verlorenhoek, Peelkant en De Waterval naar hét punt, de kruising tussen de de Quayweg en De Waterval. Hier kan je namelijk beslissen of je door de Boswachterij Sint Anthonis gaat fietsen, of er omheen. Ik besloot dit keer eromheen te fietsen, via Venhorst en Landhorst! Dit was voor de verandering ook erg mooi.

Bij Boekel begon het al flink te schemeren en ik was al best wel gaar, maar natuurlijk trapte ik lekker door. Via nog mooie knooppuntroutes kwam ik uit in Beek en Donk, waar het officieel donker was geworden. Ik reed door naar Lieshout, fietste een stukje langs het kanaal en via Gerwen, Nuenen en Geldrop arriveerde is pangaar maar wel met een flink aantal kilometers in de benen op 1 januari thuis in Heeze!

Einde: 18:24

Tijd: 4:23:38
Afstand: 90.58 km
Gemiddelde snelheid: 20.6 km/h
Maximum snelheid: 29.0 km/h