13 juli ‘13

Begin: 06:45

Dé tocht door heel Limburg heen! Het was echt geweldig om in één tocht deze provincie van noord naar zuid te ervaren, met slechts een klein stukje door Der Selfkant heen. Ik begon in alle vroegte natuurlijk in Beek-Ubbergen.  Met volgepakte fietstassen voor het weekje vakantie in Zuid-Limburg fietste ik de Zevenheuvelweg over naar Groesbeek, om daarna via Mook en Milsbeek de provincie Limburg te betreden. Ik kwam door Ottersum en Gennep, waarna ik een heel stuk langs de Maas bleef fietsen. In Blitterswijck hield ik na 44 km (en nog geen 2 uur fietsen, ik had een prima gemiddelde!) de eerste pauze. Ik was even daarvoor de Maas voor het eerst overgestoken.

Daarna vervolgde ik mijn weg richting Venlo met muziek als La Fleur, deadmau5 en AES DANA in de oren. Nou, daar gaat je gemiddelde ook wel van omhoog! In Venlo volgde ik wat knooppuntroutes en stak ik voor de tweede keer de Maas over. Ik reed door Blerick heen, herkende de omgeving omdat ik hier de laatste weken wel eens met de trein gekomen ben en reed verder naar het zuiden. In Roermond, waar ik om 11:15 arriveerde, hield ik mijn tweede echte pauze: het terras op de markt met cappuccino en appelgebak! Dit was na 94 km fietsen.

Na een lekker half uurtje zette ik het voor mij onsterfelijke album Departure Songs  van Hammock op en fietste ik naar het mooiste dorp van Limburg, Sint Odiliënberg. Het was weer werkelijk prachtig hier. Ik reed een stuk door het zogeheten Munningbos en daarna een heerlijk stuk over de N274, die deels door Duitsland loopt. Bij Sjilvend (Schinveld) kwam ik Nederland weer binnen en begon het landschap derhalve te glooien, jeeh! Ik fietste door de alom bekende dorpjes aldaar met een boog om het lelijke Heerlen heen. Wijnandsrade wil ik hier nog even noemen, omdat ik hier een kroketje heb genuttigd en dit niet de eerste keer is dat ik dit hier gedaan heb. Bij Klimmen reed ik over de A79, de snelweg die Maastricht en Heerlen met elkaar verbindt en het Heuvelland hier toch een beetje verpest. Schin op Geul was het laatste plaatsje dat ik bezocht voordat ik weer in Wijlre was aanbeland. Wat een geweldige tocht!

Einde: 15:30

Tijd: 6:54:04
Afstand: 158.99 km
Gemiddelde snelheid: 23.0 km/h!
Maximale snelheid: 50.5 km/h

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie