19 mei 2013

Begin: 08:46

Het werd weer eens tijd voor een grote tocht door onze oosterburen! De kleine tochtjes van de afgelopen weken voor de Düffelt waren mooi, maar toch wilde ik weer een keer verder Duitsland in. Dit voor het eerst sinds de mooie tocht van vorig jaar naar Xanten!

De tocht begon op de campus van de RU. Het was de enige mooie en warme dag in deze veel te koude periode in mei. Ik ging daar zeker wel van genieten! Ik reed de stad uit en het leek alsof ik gewoon weer naar huis fietste. Bij Beek ging ik echter naar links en reed ik een stukje door de Ooijpolder. Na 12 km fietsen was ik in Zyfflich en dus in Duitsland. Ik reed door de prachtige “Duitse Ooijpolder” langs Mehr naar Nütterden. De zendmast van Kleve werd alsmaar groter, heerlijk om te zien. Bij Nütterden reed ik over de Spechtbaumstraße langs het huis van een hoogleraar van mijn studie, waarna ik de weg richting Kleve vervolgde. Daar kwam ik aan na een kleine 30 kilometer fietsen.

Ik reed dwars het centrum door, heb nog even mijn beste Duits laten horen aan een meneer die me hielp met de weg vinden, en vervolgde mijn weg richting Kalkar. Ik fietste weliswaar langs een provinciale weg, maar het was hier ontzettend groen, het was heerlijk weer en ontzettend rustig. Heerlijk. Ik kwam langs plaatsen als Bedburg-Hau, Qualburg en Schloss-Moyland. Bij Till-Moyland stond Wissel al aangegeven en na 46 km fietsen was ik bij de camping Am Wisseler See! Het plan was om hier volgend weekend met de studievereniging een weekendje te kamperen, maar helaas hebben we dat moeten verzetten wegens te slechte weersverwachtingen. De fietstocht is in ieder geval uitgezet en is, in het geval van mooi weer zoals vandaag, prachtig!

Rond half 12 fietste ik verder. Ik ging nog naar het noorden, naar het plaatsje Grieth, waarna ik afboog naar het westen en parallel aan de Rijn naar Emmerich fietste. (foto)

GENIETEN. Vlak voor de immense Rijnbrug ben ik na 64 km fietsen gaan rusten en lunchen. Daarna fietste ik verder met wind in de rug langs onder meer Wardhausen en Düffelward. Ik bleef dichtbij de rivier fietsen, tot aan Millingen aan de Rijn toe! Daar plofte ik om half 2 neer voor een lekker verfrissend glas ijsthee, waarna ik door Zeeland terug fietste naar Beek.

Einde: 14:30
Tijd: 4:11:17
Afstand: 89.79 km
Gemiddelde: 21.5 km/h

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie