Zuid-Drenthe met Bas

De vijfde rit door Drenthe

 

22 juli 2020

Gehuld in kledij der wielrennerij waarop in het geval van Bas “Eindhoven” prijkt en in mijn geval “Volta Limburg” togen wij 22 juli jongstleden naar het Noordelijke Hoogeveen om ons als exotische ‘zuiderlingen’ fietsenderwijs te gaan voortbewegen in het Drentse veenland. Bij wijze van proviand waren we niet alleen voorzien van brood en fruit. Bas had het boek “Bekentenissen van een afvallig milieuactivist” in zijn tas gestopt, een boek welks inhoud voer voor discussie was tijdens ons schrijdende tijgen. En ik had het spelletje “Clever” meegenomen, een Nieuwe Rage. Ten slotte was er Het Plan om van Hoogeveen naar Emmen te fietsen en een respectabel aantal nieuwe dorpjes voor missie-Drenthe aan te doen. Zo geschiedde.

Oké, alle gekheid op een stokje. Ik zal even normaal doen. Het was gewoon een erg leuke dag. Na de vierde Drentse rit met Jelmer was het dus al redelijk snel weer raak. Maar het is per slot zomervakantie en er moet gewoon gefietst worden! Naast Jelmer gaat ook Bas geregeld mee op dorpenjacht en we hadden er zin in vandaag. Qua fietsbeleving was het begin van de tocht het mooist: vanuit Hoogeveen reden we naar het zuiden langs kleine mooie Drentse dorpjes als Fort, Linde en het buurtschap Vuile Riete, wat helaas niet met een plaatsnaambord getooid was. We kwamen langs een heel mooi bloemenveld en reden over kronkelige paadjes. Maar werden we ook  geconfronteerd met veenland. In het centrale, iets hoger gelegen deel van Drenthe vind je zandgronden en uitgestrekte bossen, terwijl de lager geleden gebieden rond de grenzen van de provincie veengronden vormen. En daar fietsten Bas en ik, weliswaar kronkelend langs veel nieuwe plaatsnaambordjes, maar ook door een landschap dat gekarakteriseerd wordt door rechte wegen, sloten en kanalen. Er is veel lintbebouwing. Veel gebieden hier zijn vanaf de Middeleeuwen tot in de 20e eeuw gebruikt voor turfwinning: het weghalen van veen om het hierbij gewonnen turf (gedroogd veen) te gebruiken als brandstof. Hiervoor werden in vroeger tijden arbeiders uit het hele land opgetrommeld. Plaatsnamen als Nieuw-Amsterdam en Hollandscheveld herinneren daaraan. Wij hebben die plaatsen ook bezocht vandaag en vonden het buitengewoon lelijk. (Lees ook het verslag van de tweede Drentse rit voor meer bespiegelingen op de Drentse geografie).

Echter, het leuke aan fietsen door Drenthe is dat je echt het idee hebt dat je de geschiedenis in fietst. Ik schreef daar al eerder over. De dorpjes en soms monumentale boerderijen doen eeuwenoud aan. Na de koffiepauze in Gees hoefden we maar een paar keer te trappen om het cafeetje, het dorp en de mensheid te verlaten: je waant je gelijk weer in de middle of nowhere met grasvelden om je heen waar slechts een schamel fietspad doorheen snijdt. Soms zagen we een moderne boerderij met een rieten dak dat de suggestie moest wekken oud te zijn. Dit deed een glimlach om onze lippen spelen, net zoals de leuke plaatsnamen: Erm, Achterste Erm, Schimmelarij, Barger-Erfscheidenveen (door ons ook wel Baggerschijtveen genoemd, sorry). Bovendien tikten we maar liefst 31 nieuwe bordjes af. In het troosteloos erbij liggende Emmen pakten we dan weer wel zo snel mogelijk de trein naar het zuiden. Emmen nodigt niet echt uit om ergens even lekker een pilsenrakkertje te nemen om de dag af te sluiten. Maar voldaan waren we zeker. Missie-Drenthe is bijna op de helft!

Afstand: 121,43 km

31 nieuwe plaatsen: Ten Arlo, Steenbergen, Zuidwolde, Schottershuizen, Fort, Linde, Drogteropslagen, Kerkenveld, Alteveer, Hollandscheveld, Noordscheschut, Nieuwlande, Nieuweroord, Geesbrug, Zwinderen, Gees, Oosterhesselen, Grevenberg, Wachtum, Den Hool, De Haar, Schimmelarij, Holsloot, Erm, Achterste Erm, Ermerveen, Veenoord, Nieuw-Amsterdam, Barger-Erfscheidenveen, Erica, Zuidbarge

Drenthe is nu voor 140 / 289 (48%) voltooid!
817,13 km gefietst voor missie-Drenthe