4 september 2010

Begin: 07:21

Met Dries gaan fietsen! Normaliter betekent dit extreme aangelegenheden en het opzoeken van de grens, maar deze keer was het een beschaafde tocht.

Er was een mooie blauwe lucht en al een flauw zonnetje; nog wel wat frisjes dus. We begonnen gelijk met een mooi bekend gedeelte, door de polder richting Duitsland. Na een aantal kilometer reden we dan ook Zyfflich in. De verwachte filosofische discussies lieten niet lang op zich wachten, echt heerlijk. We reden over de voor mij bekende wegen naar Emmerich, waar we zo na 25 kilometer waren. Hier volgden we knooppunt 1 en 87 naar Netterden (Nederland) en hier besloten we naar Ulft te gaan. De achterband van Dries zat een beetje te kloten aangezien er een kleine slag en bobbel in zat, dus liet hij er wat lucht uit lopen. Verder niet iets om veel zorgen over te hebben.

We reden door Ulft heen, richting Sinderen en in Varsseveld, na 55 kilometer, lasten we de eerste grote pauze in. Dries heeft daar in een kringloopzaakje zeer veel nuttig kookgerei gekocht dat we gelukkig allemaal mee konden slepen. We besloten, omwille van de tijd, direct naar Lichtenvoorde te fietsen en de dorpjes Halle en Mariënvelde te laten voor wat ze waren. Toen we daar waren aangekomen zijn we even naar Vragender gefietst en daarna de N-weg, door het gezellige Groenlo, richting Eibergen afgefietst. Ook de dorpen Beltrum en Leo-Stichting lieten we aan ons voorbij gaan, omdat we toch echt wel om 7 uur in Dieren moesten zijn waar we met de grootouders van Dries hadden afgesproken om daar te dineren.

We reden door Eibergen, de omgeving herkennend van de vorige keer (vorig jaar ten tijde van de ‘300-tocht’), maar nu nog verder naar het noorden, naar een plaats genaamd Neede. We waren bijna in het uiterste puntje van Gelderland; daar moesten we even op en neer naar toe. Dit was een mooi weggetje door beboste omgevingen. Na Rietmolen gingen we weer terug naar Neede en daarna vervolgden we onze weg naar Noordijk. Hier werd de omgeving, die al erg rustgevend en groen was, nog mooier. We reden ondertussen naar Gelselaar om daarna weer naar het zuiden te gaan richting Geesteren en daarna probeerden we Borculo een beetje te ontwijken om in Barchem te geraken maar dit lukte niet. Ook in Borculo was het druk vanwege een of andere optocht, maar uiteindelijk lukte het om in Barchem te komen. Na niet al te lange tijd waren we in Lochem en hier gingen we ook een tijdje zitten om wat te eten en te rusten. We voelden onze benen al behoorlijk (na 120 kilometer).

Na even op en neer naar Zwiep te hebben gereden staken we het Twentekanaal over en reden we door het Ampsense Veld, een mooi bos met ook een mooi kasteel. In Exel besloten we dat we het gewoon gingen proberen om via wat extra dorpjes op tijd in Zutphen te komen en daar de trein naar Dieren te nemen om zodoende op tijd in Dieren te komen. We reden door, het was nog steeds prachtig weer en nog altijd erg gezellig en melig. Dus reden we, met een iets hoger tempo, door Laren, waar het ook al kermis was en dus ook druk in het dorp was. De N339 was een fijne rechte weg naar het volgende dorpje, Harfsen. Gelukkig stond Almen daar al aangegeven dus hoefden we niet te zoeken door de bossen. Eefde was het laatste wapenfeit van vandaag. We reden daarna gelijk Zutphen binnen, nadat we natuurlijk weer het Twentekanaal waren overgestoken. We waren zo rond 18:15 bij het station aangekomen en om 18:36 vertrok de trein naar Dieren. Ik heb besloten dat het station van Zutphen het officiële einde van deze fantastische en voor ons ‘beschaafde’ fietstocht was!

Einde: 18:16
Afstand: 156.15 km (waarvan 125.51 km in Gelderland)
Tijd: 8:38:26
Gemiddelde snelheid: 18.0 km/h
Max: 27.7 km/h

18 nieuwe dorpen: Harreveld, Lichtenvoorde, Vragender, Lievelde, Groenlo, Neede, Rietmolen, Noordijk, Gelselaar, Barchem, Lochem, Zwiep, Exel, Laren, Harfsen, Almen, Eefde

Voortgang: Gelderland: 256 van de 355 dorpen gehaald: 72.11 % voltooid

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie