19 mei 2010

Begin: 14:52

Het was eindelijk weer eens lekker weer vandaag! Na al die regenachtige weken begint het echte lenteweer te komen. Desalniettemin begon ik met een forse wind tegen dus de eerste kilometers twijfelde ik nog wel of ik door moest gaan. Gelukkig heb ik besloten gewoon door te fietsen, het is immers al weer te lang geleden dat ik dorpen heb gescoord en de tijd begint nu echt te dringen!

Enfin, genoeg voorspel. Ik reed over de Waalbrug naar Lent, en daarna door tot Elst. Hier boog ik weer naar het westen en reed door een lelijk stuk polder dat gedomineerd wordt door de lelijkste snelweg van het land, de A15, en elektriciteitsmasten. Na 23 kilometer kwam ik bij het eerste dorp van de dag: Heteren. Dit lelijke dorp aan de Rijn, en tevens geboorteplaats van Johan Derksen, verliet ik gelukkig rap. Ik reed door naar het westen door het alom bekende Randwijk en na twintig minuutjes zwoegen door de tegenwind kwam ik Opheusden! Dit dorp is al een stuk mooier. Ook al wist ik wel dat die A15 slechts een paar kilometer ten zuiden van het dorp lag, genoot ik van het fietsen over de Rijndijk met een mooi uitzicht op de immense kerk van Rhenen. Ik volgde wat knooppuntjes door de mooie Betuwe en kwam door nog meer mooie dorpen. Inmiddels was ik aangekomen in de gemeente Neder-Betuwe. Ik kwam door Kesteren, en later ook Lienden en het gehuchtje Ommeren. Hier ging ik even wat extra proviand en een lekker ijsje kopen. De weg vervolgde zich klein stukje over de wat saaiere provinciale weg naar het mooie dorp Ingen. De omgeving was hier erg vredig. Ik reed nog door tot Eck en Wiel en Maurik, en hier besloot ik om te keren en aan de terugweg te beginnen!

Dit betekende ook dat ik meer wind in de rug zou krijgen, eindelijk. Via wat improvisaties door gehuchten als Zwarte Paard en Ommerenveld kwam ik uit bij Echteld. Het was onderhand al 18:00 dus ik ging even mijn laatste proviand opeten en drinken. Ik zag op de kaart dat er een gehucht in de buurt was dat Ooij heette dus ik ging het even uitchecken; het was inderdaad een gehucht. Ik vervolgde mij weg aan de noordloever van de Waal langs bekende plaatsen als IJzendoorn en Ochten. In Ochten ging ik even avondeten bij een snackbar, dit was lekker.

Rond 20:10 fietste ik weer met energie verder. De gemiddelde snelheid ging zeker omhoog. De dorpen Dodewaard en Slijk-Ewijk gingen snel voorbij. Toen ik bijna in Lent aankwam, sprong de teller op 100 kilometer. 20 minuten later was ik weer in Beek. Een zeer geslaagde maar ook nuttige fietstocht!

Einde: 21:30
Afstand: 106.29 km
Tijd: 5:03:58
Gemiddelde: 21.0 km/h
Max: 47.0 km/h

12 nieuwe dorpen: Homoet, Heteren, Opheusden, Kesteren, Aalst, Lienden, Ommeren, Ingen, Eck en Wiel, Maurik, Lingemeer, Echteld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie