5 juni 2010

Even over zevenen had ik met een huisgenoot van mij een frisse duik genomen in het Wylerbergmeer, dat 1 kilometer van Beek gelegen is. Daarna stapte ik op de fiets!

Begin: 07:48

Er stond al een mooi zonnetje aan de vroege hemel, er stond weinig wind en ik had er ontzettend veel zin in vnadaag. Voldoende ingrediënten voor een mooie fietstocht! Op de Waalbrug at ik even mijn eerste ontbijtboterhammen, daarna reed ik snel door over de bekende wegen naar Arnhem. Hier begon ik veel knooppunten te volgen, die toch wel handig zijn, en me door erg mooie groene omgevingen van Arnhem leidden. Toen ik Arnhem echt uit was, begon de Veluwe pas echt. Ik was er oprecht nog nooit geweest, en ik keek mijn ogen uit. Of je zit in een bepakt bos, of er zijn uitgestrekte velden, heiden, gras; alles zit er in. En wat een RUST!!! En ook wilde dieren natuurlijk. Het eerste dorp op de Veluwe waar ik geraakte was Otterlo. Hier ging ik ook even naar de Spar om nog wat chocolade te kopen. Ik reed om het Nationaal Park de Hoge Veluwe heen, (want dan moet je gewoon 7 euro 50  betalen en daar had ik geen zin in ) en kwam via de N-weg ook in Hoenderloo terecht. Ik twijfelde of ik nog een ‘noorderlijker’ uitstapje moest maken en toen eigenlijk besloten had dit niet te doen en al bijna in Loenen was aangekomen, besloot nog een rondje te maken via Beekbergen, natuurlijk ook door de Veluwe. Dit was nog steeds op en top genieten.
Het werd naarmate het later werd ook wat drukker op de fietspaden, iets wat heel normaal is natuurlijk. Bij Klarenbeek en het gehucht ‘Klein Amsterdam’ ben ik uitgebreid in het gras gaan chillen en gaan lunchen. Dit gebeurde na 75.36 km fietsen. Na een lekker half uurtje reed ik verder naar Hall met een mooie route voor de terugweg in mijn achterhoofd. Ik betrad de gemeente Rheden, met enigszins zwaarder wordende benen. Na de dorpjes hier gehad te hebben reed ik naar het zuiden tot Dieren, en daarna weer naar het noorden door de dorpen Laag-Soeren, Eerbeek en Loenen heen. Toen had ik ongeveer 100 kilometer erop zitten, maar mijn plan was dat ik al een tijdje terug had bedacht, om nu weer een heel mooi stuk door de Veluwe te fietsen en daarna uit de komen bij de resterende te halen dorpen ten oosten van Arnhem. En dit plan is meer dan geslaagd. De knooppunten door de Veluwe leidden mij over mooie heuvelige weggetjes die mooiheid en rust uitstraalden.
Eenmaal aangekomen bij Ellecom was ik wel steeds vermoeider aan het worden. Een zonnesteek leek me niet voor de hand te liggen, want ik heb zeker genoeg gegeten en gedronken. Met steeds minder energie behaalde ik nog wel de dorpen De Steeg en Velp, maar in Arnhem was de pijp echt leeg en stapte ik op de trein. Een erg mooie zomerse Veluwetocht, maar duurde misschien toch iets te lang voor deze temperatuur of ik had gewoon een pet mee moeten nemen!

Einde: 17:56 (Arnhem CS)

Afstand: 140.66 km
Tijd: 7:01:59
Gemiddelde: 20 km/h
Max: 36.9 km/h

19 nieuwe dorpen: Schaarsbergen, Otterlo, Hoenderloo, Beekbergen, Lieren, Oosterhuizen, Klarenbeek, Klein-Amsterdam, Hall, Brummen, Leuvenheim, Laag-Soeren, Dieren, Eerbeek, Loenen, Ellecom, De Steeg, Rheden, Velp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie