18 maart 2010

Begin: 11:16

Het was prachtig weer, bijna lente, en ik had zin om (zonder jas) weer nieuwe dorpjes te gaan scoren! De eerste kilometers van deze tocht waren simpel; gewoon de Ooijpolder in tot Leuth, waar ik de Duitse grens overstak. Het landschap veranderde niet substantieel, maar bleef natuurlijk wel mooi. Rechts van me zag ik de stuwwal, en links het typische polderlandschap met hier een daar een kerkdorpje. Ik reed lekker met de wind in de rug door Zyfflich, Niel, Mehr en meer. Na 28 kilometer stak ik de imposante brug van Emmerich over (over de Rijn) en niet lang daarna was ik weer in Nederland. In het eerste nieuwe dorpje, ‘s-Heerenberg, lastte ik mijn lunchpauze in. Het fietsen daarna in de Achterhoek was echt genieten. Niet alleen de kleine lieflijke plaatsjes (onder meer Lengel, Azewijn en Braamt), stonden mij aan, maar vooral het erg rustgevende en variërende landschap was geweldig. Van uitgestrekte velden met boerderijtjes en veel groen tot heuveltjes rondom Beek. En het Zeddammerbos, dat duidelijk iets hoger gelegen was dan de rest van de omgeving, bleef telkens in mijn zicht.
Na het reeds genoemde Beek (gemeente Montferland uiteraard) doorkruist te hebben betrad nog even het land der Duitsers om de bezienswaardigheid Hoch-Elten te bekijken! Een klein kerkje hoog op heuvel gesitueerd met een prachtig uitzicht over het Rijndal. Ik kon 17 kilometer ver kijken, tot aan Kleef. Genieten! Hierna fietste ik via Tolkamer en Pannerden naar het pontje naar Millingen, waar Beek-Ubbergen ‘slechts’ 12 kilometer van verwijderd is. Mooie tocht!

Einde: 17:43
Tijd: 4:47:29
Afstand: 95.73 km
Gemiddelde: 20.0 km/h
Max: 50 km/h

12 nieuwe dorpen: ‘s-Heerenberg, Lengel, Azewijn, Zeddam, Braamt, Kilder, Loerbeek, Beek, Stokkum, Spijk, Lobith, Tolkamer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie