23 juni 2010

Het is juni, dus wordt er gefietst!

Begin: 08:15

Ik was even mijn fietssleutel kwijt, daarom vertrok ik 20 minuten later dan gepland, maar na 1 minuut fietsen was de goede moed weer helemaal teruggekeerd! Na de Waalbrug, die er weer mooi bij lag, reed ik over de bekende Waaldijk richting Slijk-Ewijk. Bij het laatstgenoemde dorp reed ik de polder in en via leuke ’tussendoorweggetjes’ kwam ik uiteindelijk uit bij Randwijk en de Lexkesveer naar Wageningen! Ik was hier na ongeveer 28 km. Ik moest even klimmen om ook echt in Wageningen te komen, en om natuurlijk ook de Gelderse Vallei te betreden! Daarna sloeg ik af naar het westen om door het gehucht ‘Nude’ te rijden. Dit bleek gewoon een industrieterrein van niks te zijn. Dit betekent dus dat hij van de lijst af gaat! Even later reed ik provincie Utrecht binnen en volgde ik de bordjes naar Achterberg en Veenendaal. Dit was een erg mooi stuk om te fietsen, ook omdat ik voor het eerst het album van Jónsi op m’n iPod aan het beluisteren was. Heerlijk! Na het leuke plaatsje Veenendaal te hebben doorgereden was ik in het eerste echte nieuwe dorp van vandaag: De Klomp! Na iets meer dan 50 kilometer kwam ik ook in het tweede dorp, Ederveen (erg saai dorp), en weer 4 kilometer later was ik in Lunteren en daar ging ik even onder een boom zitten in het centrum en lekker even wat eten en uitrusten. Dit was ook zeker nodig. Een half uurtje later ging ik weer verder. Met Parachutes van Coldplay in mijn oren reed ik over een relatief rechte Barneveldseweg naar Barneveld, waar ik na 61 kilometer arriveerde. Ik ging echter niet het dorp in maar ging gelijk naar het westen omdat, als je op de kaart kijkt, het dorp Scherpenzeel echt in een uithoek van de provincie Gelderland ligt en ik deze dus, zeker nu ik er zo dichtbij was, moest gaan behalen. De N802 was een mooie, groene en rustige weg waar mooi naast gefietst werd. Het dorp Scherpenzeel dat ik vervolgens bereikte is voor een groot deel omgeven door de provincie Utrecht, dus toen ik het bordje het gefotografeerd had keerde ik weer om naar het noorden te gaan richting het dorp De Glind! Dit was een erg rustig en vredig klein dorpje, met een groot gasthuis, genaamd de Glindster. Het was toen ongeveer 13h00 uur, en hier heb ik ook even gerust.

Na 20 minuutjes rusten reed ik weer een stukje door de provincie Utrecht, tot ik weer in Zwarteschuur en dus gemeente Barneveld was. Hierop volgden een hoop leuke gehuchtjes, te weten ’t Woud, Appel en Kruishaar (!).

De omgeving was groen en knus; veel leuke boerderijtjes. Toen ik bijna in Nijkerk was besloot ik eerst weer naar het zuiden te gaan om de dorpjes Nijkerkerveen en Hoevelaken te halen en daarna weer naar het noorden naar Nijkerk te gaan. De warmte die vandaag zeker aanwezig was begon nu toch wel steeds meer zijn tol te eisen. In Nijkerkerveen nam ik ook weer een pauze door een lekker visje te eten. Maar in Nijkerk was de lange pijp leeg en besloot ik nog naar Voorthuizen te fietsen. De weg hier naar toe was herkenbaar van eerder vandaag, dit was weer erg leuk. Hier heb ik in de alom bekende ijswinkel een lekker ijsje genuttigd en reed ik door naar Barneveld, waar ik op de trein ben gestapt terug naar Nijmegen.

Einde: 18:03
Afstand: 126.73 km
Tijd: 6:10:55
Gemiddelde: 20.5 km/h

15 nieuwe dorpen: De Klomp, Ederveen, Lunteren, Barneveld, Scherpenzeel, De Glind, Terschuur, Zwartebroek, Appel, Hoevelaken, Nijkerkerveen, Nijkerk, Driedorp, Voorthuizen, Harselaar

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie