30 oktober 2009

Begin: 11:29

Met veel voedsel en drank vertrokken Wout (een andere vriend van mij, wellicht bekend van de week in Wijlre in 2008) en ik rond de klok van half 12 vanuit Beek richting Nijmegen! Ik kwam er bij het benzinestation in Ubbergen achter dat mijn portemonnee nog op een andere fiets bij de fietsenstalling in Beek bij mijn huis lag… Dus moesten we even op en neer. En dit gebeurde nadat ik zo zorgvuldig mogelijk had gekeken of ik alles had meegenomen voor we vertrokken… Vervelend of niet, kilometers blijven kilometers. We reden heel even Nijmegen binnen maar toen gingen we (voor het eerst ooit) de Waalbrug over, dit was echt spectaculair! We fietsten door Lent en kwamen al snel bij het eerste dorp van de dag: Oosterhout-Nijmegen! Even later kwamen we ook bij Oosterhout-Overbetuwe. Daarna reden we de A15 en de Betuwelijn over en kwamen gelijk in de gemeente Overbetuwe. We fietsten over mooie landweggetjes en helaas ook even over onverharde wegen en daarna kwamen we alweer in Driel aan. Dit was een aardig dorpje waar helaas veel wegwerkzaamheden waren… Toen we de Drielse Rijndijk op reden, zagen we een paar mooie sluizen liggen. Toen reden we richting het oosten om naar de veerpont over de Neder-Rijn te gaan maar die bleek pas om 14:30 te gaan. Het was toen 13:30. We besloten bij de opstapplek te gaan lunchen en uit te rusten.

Nadat we de pont waren overgegaan scoorden we in 6 minuten gelijk 3 nieuwe dorpen in de gemeente Renkum. Na door deze mooie dorpen gefietst te hebben die aan de voet van de Veluwe liggen, kwamen we ook bij het belangrijkste dorp van de gemeente aan: Renkum. Hier fietsen we even lekker doorheen om daarna naar het mooi gelegen Wolfheze te fietsen! Helaas reden we wel een stukje langs de drukke A50, maar dat kon het uitzicht op de mooie natuur niet deren. Wolfheze was ook een mooi plaatsje, midden in de natuur. De 10 km die hierop volgden waren toch echt wel in de Veluwe! Niet er midden in, maar toch wel zeker erin! We reden parallel aan het spoor, dus zo nu en dan kwam er een trein voorbij. We kwamen uiteindelijk aan in Ede! Hier bogen we weer af naar het zuiden. Bij een benzinestation nog even wat gezeten en gegeten en naar de wc gegaan. We kwamen daarna door Bennekom en Wageningen. De universiteit van Wageningen hebben we ook nog even kunnen bezichtigen. Door het toch wel mooie Wageningen rijdend besloten we niet de buurtschap Nude uit te checken maar door te rijden en weer de gemeente Overbetuwe te betreden. We kwamen langs kleine plaatsjes, waarvan Indoornik wel de leukste was! We reden toen ook door plaatsjes waar ik al wel geweest was, waaronder Andelst en Herveld (11 augustus 2009). Toen we bij de Waal aankwamen, gingen we naar het oosten en reden we geruime tijd over de Waaldijk. Het was onderhand ook al weer donker geworden. Toch was het erg leuk om Nijmegen zo in de verte te zien liggen. We reden weer de Waalbrug over bij Lent en waren even na half 7 weer in Beek!

Einde: 18:39

Tijd: 4:52:20
Afstand: 87.79 km
Gemiddelde: 18.0 km/h
Max: 42.0 km/h

17 nieuwe dorpen: Oosterhout-Nijmegen, Oosterhout (Overbetuwe), Driel, Oosterbeek, Heveadorp, Doorwerth, Heelsum, Renkum, Wolfheze, Ede, Bennekom, Wageningen, Randwijk, Indoornik, Zetten, Hemmen, Slijk-Ewijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie