29 oktober 2010

Begin: 11:53

Nadat ik de laatste vraag van het tentamen ‘Latijnse teksten 1’ had beantwoord, stapte ik op de fiets en vertrok ik in noordelijke richting… met wind mee!

Direct na het tentamen vertrok ik dus van het Gymnasion in noordelijke richting… met de wind in de rug! En dit zou de hele middag zo blijven. Ik stak de Waalbrug over en reed daarna voor een aantal kilometers nog naar het westen, tot aan de A50, want daar boog ik af naar het noorden. Niet veel langer stond ik al weer op de Lexkesveer naar Wageningen te wachten. En weer even na dat moment had ik 1 van de 3 doelen vandaag al weer kunnen wegstrepen: Het fotograferen van het bordje van het dorp Wageningen Hoog. Toen begon een saai gedeelte van mijn reis. Sowieso is de lange weg naar Ede vrij saai (de campus van de universiteit van Wageningen is vrij lelijk), Ede zelf is ook een erg lelijke plaats. Het was even ploeteren om de juiste weg naar Lunteren te vinden, dankzij mijn onoplettendheid, maar toen ik deze eenmaal gevonden, kon ik weer lekker verder fietsen. Na Lunteren besloot ik even in een bushokje aan de provinciale weg wat te lunchen om daarna weer verder te fietsen naar het leuke en onderhand zeer bekende Barneveld.

Ik vervolgde nog even de grote rechte weg naar Voorthuizen, maar daar besloot ik hier van af te wijken. Ik besloot dat het me niet ging gebeuren om de hele tijd ‘naast’ de Veluwe te blijven fietsen en dook de oneindige natuur in. Dit was heel erg mooi, vooral omdat de herfst hier heel mooi ten uiting kwam. Met name het Speulder- en Sprielderbos was zeer de moeite waard. Na 70 kilometer kwam ik Ermelo binnen, en ik ging gelijk naar de twee vergeten dorpjes eerder deze maand: Telgt en Horst. Tot mijn ergernis was er van Telgt geen fatsoenlijk bordje te vinden, van Horst gelukkig wel. Telgt kon dus van de lijst af.

Omdat ik mijn normale stadsfiets aan het fietsen was, voelde ik de vermoeidheid al wat sneller dan als ik op mijn Fuente, mijn mooie tourfiets, aan het fietsen ben. Dus reed ik gewoon direct naar Harderwijk, waar ik dus eerder deze maand ook al ben geweest, en hoefde niet lang te wachten op het treintje naar Zwolle. Een korte, gedeeltelijk ZEER MOOIE,  noodzakelijke herfsttocht!.

Einde: 16:33
Afstand: 83.67 km
Tijd: 3:58:52
Gemiddelde: 21.0 km/h
Max: 33.5 km/h

2 nieuwe dorpen: Wageningen-Hoog, Horst

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie