Vierluik Dag 3: Scheemda, Nieuweschans en Winschoten

 

5 augustus ’11
Begin: 08:06

Met al de nodige spierpijn begon ik wel weer onder een mooie ochtendzon aan de derde fietstocht van het vierluik! Dit keer waren de eerste noodzakelijke 20 km pal naar het oosten, naar Hoogezand-Sappemeer (beter bekend als Highsand-Juicemore). Het duurde verbazingwekkend lang voordat ik deze rechtlijnige plaats uit was en in Zuidbroek aan kwam. De tocht vervolgde zich in oostelijke richting, voorbij Scheemda, en dus natuurlijk ook Nieuw-Scheemda. Daarna even naar het noorden, naar ‘ ’t Waar ‘, vlakbij het gisteren behaalde dorpje Nieuwolda-Oost. Dat noemen we goed gepland, al zeg ik het zelf.

Weer terug naar het zuiden, de plaatsjes rondom Winschoten meegepakt (waaronder het gehucht ‘Kromme Elleboog’), en daarna door richting het uiterste oosten van de provincie Groningen, Nieuweschans. Maar onderhand was het al bijna lunchtijd, en waar kon ik mijn honger beter stillen dan in het wereldberoemde plaatsje ‘Hongerige Wolf’! Na de lunch een hele tijd pal naar het zuiden gefietst vlak langs de Duitse grens, en ik zag het kale eindeloze landschap duidelijk veranderen; hoe zuidelijker ik kwam, hoe meer Drents het er al uit begon te zien. Meer bosachtige gebieden, meer geconcentreerd groen bij elkaar en wat minder troosteloze dorpjes. Bij de Rhederbrug besloot ik niet nog zuidelijker te gaan, naar Bourtange; dat zou voor de laatste tocht bewaard blijven. Ik ging dus naar het westen, terug richting Winschoten. De plaatsnamen die ik nog tegenkwam waren in ieder geval weer om te lachen: onder meer Wedde, Morige en Blijham konden weer doorgestreept worden. Na ruim 135 km kwam de derde, mooie fietstocht van het vierluik ten einde.

Eind: 16:19 (Winschoten (Arriva))

Tijd: 6:47:14
Afstand: 137.73 km
Gemiddelde: 20.3 km/h!
Max: 33.5 km/h

31 nieuwe dorpen:
Zuidbroek, Noordbroek, Muntendam, Meeden, Westerlee, Heiligerlee, Scheemda, Nieuw-Scheemda, ’t Waar, Midwolda, Oostwold, Finsterwolde, Blauwestad, Beerta, Ganzedijk, Hongerige Wolf, Stadspolder, Drieborg, Nieuw-Beerta, Bad Nieuweschans, Klein Ulsda, Oudeschans, Bellingwolde, Lethe, Veelerveen, Vriescheloo, Wedde, Wedderveer, Blijham, Oude Pekela, Winschoten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie