11 juli 2008
Begin: 11:42

Aangezien ik meer dan 1100 km achterloop op mijn 10000 km-schema (ik wil dit jaar, 2008, 10000 km fietsen),  ben ik vanaf 2 juli met een grote inhaalslag bezig en die is nu nog steeds bezig. En ik dacht, laat ik dat dorpje in gemeente Nederweert maar meepikken!

Ik fietste, natuurlijk vanaf mijn huis in Eindhoven, via normale wegen langs de Hut van Miepils en reed de Groote Heide in. Ik volgde de bordjes Heeze en reed toen ik daar eenmaal was gelijk naar de Somerenseweg. Ik reed eigenlijk precies hetzelfde als bij de allereerste o zo prachtige tocht in Limburg op 26 januari. Ik volgde de LF7 door de mooie bossen en toen die achter me lagen kwam ik op de Michelslaan. Het landschap hier is echt schitterend. Heerlijk Brabants landschap met mooie wegen erdoorheen, lekker rustig met aan beide kanten bomen en overwegend groene sferen. Die Michelslaan gaat op een gegeven moment over in de Landbouwstraat. Ik herkende dit weer van eerdere tochten, heerlijk. Na 34.12 km, 1:29:55 excl. rusten, een gemiddelde van 22.77 km/h reed ik de provincie Limburg binnen!

Na 40.64 km kwam ik in het enige nieuwe dorp van vandaag: Ospeldijk. Ik besloot toen maar richting Ospel en Nederweert te fietsen over de Meijelsedijk. Dit was met vrij veel tegenwind. Ospel herkende ik nog wel, het allereerste dorp dit jaar. Ik reed door naar Nederweert en na wat gekronkel door naar Weert. Het was toen ongeveer 14:00 en ging ik de Mac bij Weert even kanen. Ik besloot toen, na wat smsjes met mijn vader die de buienradar in de gaten hield, gewoon de rest naar huis te rijden voor extra veel kilometers en niet te verzaken door in Weert de trein te pakken! Dit was wel een saaie weg langs de snelweg, maar met leuke muziek is het gewoon nog steeds genieten. En het bleef dus droog! Na 58.40 km reed ik Brabant weer binnen, en een kleine 30 km verder was ik weer thuis.

Eind: 16:00
Tijd: 3:48:26
Afstand: 86.56 km
Gemiddelde snelheid: 22.73 km/h
Maximale snelheid: 41.68 km/h

1 nieuw dorp: Ospeldijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie