25 oktober 2008
Begin: 13:06

Een noodzakelijke tocht rond Venlo zat er al een tijdje aan te komen, en omdat het vandaag zeker droog zou blijven dacht ik: nu dan! Ik vertrok gelijk na de lunch en reed via Waalre naar de Groote Heide, en daarna natuurlijk door naar Heeze. Na een tijdje zat ik weer op die mooie Somerenseweg. Ik stopte traditiegetrouw bij het bankje waar de LF07 afbuigt naar het zuiden om even te rusten en te eten. Het bleef lekker weer.

Om 14:15 vertrok ik weer en reed ik verder de Somerenseweg af naar Asten. Hier volgde ik de bordjes Liessel en daarna de bordjes Helenaveen. Ik had hier iets minder dan een maand ook al gefietst, tijdens de fietstocht naar Evertsoord; het blijven mooie wegen in de Oost-Brabantse Peel. Na 43.91 km kwam ik in Helenaveen aan en ging ik weer op ‘mijn’  bankje zitten om even te rusten. Daarna reed ik door richting Sevenum en reed ik gelijk provincie Limburg binnen.

Ik volgde de Helenaveenseweg door mooie natuurgebieden en ik kwam zelfs nog langs ‘Toverland’, een leuk attractiepark. Daarna reed ik een mooi bos door, volgde een stukje van de Kleefsedijk en daarna stak ik de A67 over om te kijken of ‘Tongerlo’ een gehucht was of niet. Het was helaas een gehucht, dus het kan van de lijst worden geschrapt. Ik reed toen Maasbree binnen en volgde de normale wegen naar Venlo en Blerick. Na 66.57 km had ik dan eindelijk het bordje van Blerick gevonden! Ik had ook gelijk Hout-Blerick meegepakt. Daarna reed ik de Maas over en ging door Steyl (het is een dorp, maar hoort bij stadsdeel Tegelen en dat is weer een wijk van Venlo… ingewikkeld hoor) om de pond naar Baarlo mee te pikken. In dit op zich wel leuke dorpje was de bewegwijzering kort en globaal: Roermond of Venlo. Ik moest naar Kessel om daar te pond naar Reuver te pakken, en sowieso niet naar Venlo, dus het was duidelijk. Ik reed dus de Napoleonseweg Zuid / N273 af richting Kessel. Ik haakte echter eerder af naar het oosten om te checken of gehucht Hout echt een gehucht was… Dit was uiteraard zo. Ik ging ook even op een bankje zitten om nog even goed te rusten.

Het was onderhand al 17:30. Ik reed een mooie weg af langs de Maas naar het leuke, voor mij bekende, Kessel en nam hier voor 50 cent de pond naar Reuver. Daar zou ik eindelijk kunnen zien of Offenbeek nu gewoon een wijk van Reuver was of een apart dorp. Het bleek een wijk te zijn! Ik gaste toen op een lekker tempo (ik had wind mee) terug richting Venlo. Ik kwam daarvoor eerst nog door Belfeld, dat dus wel echt een dorp is, en daarna reed ik door Tegelen, maar dit is dus echt gewoon een wijk van Venlo. Wel heel vervelend dat Tegelen overal staat aangegeven op de bordjes, maar er geen bordje van bestaat. Ik besloot, toen ik weer in Venlo was, het gat Boekend ook maar te gaan halen, aangezien ik er nu toch in de buurt van was. Ik reed weer de Maas over, over dezelfde brug als anderhalf uur geleden en kwam door Hout-Blerick. Na 101.23 km kwam ik in het laatste dorp van gemeente Venlo dat ik nog moest: Boekend. Ik volgde toen knooppuntroutes naar het centrum van Blerick, waar het dit keer, in tegenstelling tot een andere fietsdag hier in Venlo, niet moeilijk was het station van Venlo te vinden. Ik reed wéér de Maas over en was toen zo bij het station. Ik nam de trein van 19:19 naar Eindhoven. Een noodzakelijke, maar leuke fietstocht!

Einde: 20:38 (thuis in Eindhoven)

Tijd: 5:10:41
Afstand: 111.37 km
Gemiddelde snelheid: 21.50 km/h
Maximale snelheid: 37.00 km/h

5 nieuwe dorpen:
Blerick, Hout-Blerick, Baarlo, Belfeld, Boekend

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie