18 oktober 2008
Begin: 09:05

Een heerlijke zaterdag (14 graden), een lekker herfstwindje en goeie motivatie waren voor mij genoeg redenen om lekker te gaan fietsen! Ik reed al vroeg in de ochtend langs de High Tech Campus, door Aalst en Ekenrooi heen en langs de Hut van Miepils de Groote Heide in. Hier volgde ik weer de paddenstoelen naar Heeze, en daar volgde ik de bordjes naar Someren. Ik reed weer de mooie Somerenseweg af tot het punt waar de mooie LF07 naar rechts het bos in gaat. Hier ging ik weer even zitten, na 21 km fietsen. Al deze ‘noodzakelijke onderdelen’ van de fietstochten dit jaar, de gedeeltes in Noord-Brabant, werden me gaandeweg natuurlijk steeds vertrouwder, maar dat maakt het fietsen niet minder leuk. Integendeel zelfs!

Na die lekkere pauze heb ik dus een tijdje door dat mooie bos gefietst, weer de Michelslaan gevonden waaromheen de natuur zo geweldig is en heb ik weer kennis gemaakt met de  Landbouwstraat, waar ik Limburg binnenreed!

Ik reed via de knooppuntroutes naar Ospeldijk en daar nam ik de Zwarteboordweg die mij hopelijk naar Heibloem ging leiden. Ik zag op de kaart dat die weg uitkwam op de N275 (Venloseweg), en het was waarschijnlijk dat er een weg onder doorging omdat er precies aan de andere kant een weg verder ging. Helaas! Dit bleek niet het geval. Er lag een rivier naast de weg en er was geen weg onderdoor. Ik had echt geen zin om dit stuk weer terug te fietsen, dus ging ik maar aan de linkerkant van de provinciale weg rijden, tegen het verkeer in. Dit is best gevaarlijk, maar zeker niet minder avontuurlijk! Na 10 minuutjes de waaghals te hebben uitgehangen kwam ik gelukkig aan in het eerste nieuwe dorp van vandaag: Heibloem! In een park in het dorp ging ik even weer lekker zitten en eten.

Daarna reed ik het mooie dorpje weer uit en volgde knooppuntroutes, die een mooie weg langs het afwateringskanaal voor mij hadden uitgestippeld. Ik nam bij een kruispunt de Karissenweg naar het dorpje Egchel!

Daarna volgde een zeer mooi gedeelte van de tocht: de Heldense bossen. Ik had echt het gevoel dat het herfst was! Ik zocht een mooi nummer op om tijdens het fietsen in dit bos te beluisteren: Opeth – Atonement. De wegen waren bruin van de bladeren. De ene keer was het een weg waar je ver vooruit kon kijken en de andere keer waren het weer kronkelige paadjes. Heerlijk. Ik reed door tot knooppunt 55 en ging toen naar het zuiden richting Roermond. Eerst ging ik checken of Donk een gehucht was: dit was zo. Bij de gehuchten Dijk en Spurkt vond ik een mooi bankje waar ik goed ging lunchen.

Deze tocht, die bijna niet meer in mineur kon eindigen door alle pracht en praal, vervolgde zich over de N273 die door Neer en Haelen ging. Ik fietste door naar Horn, herkende de omgeving en stak het water over via een mooie brug. Toen reed ik na 85 km Roermond (Remunje) binnen! Het was nog maar 2 uur ‘s middags dus ik had nog geen zin om huiswaarts te keren. Ik volgde dus vrolijk de bordjes met Herten, reed over de Bisschop Lindanussingel en was toen na 90.10 km fietsen in Herten! Ruim 1 km verder ligt Ool, een vrij loos dorpje, dat ik natuurlijk ook meepikte. Ik keerde daar om want om in Merum te komen moest ik een omleiding volgen; ze waren een rotonde aan het bouwen. Ik twijfelde of ik nog rond Roermond moest gaan fietsen waar ik nog veel dorpjes moest hebben, het was namelijk al half 3. Ik hakte de knoop door: ik ben hier nu dus ik moet het doen!

Ik gaste terug naar de Rijksweg en zocht de Leroperweg. Dit lukte niet. Chagrijnigheid was toen even alom, want ik twijfelde nog steeds of ik niet beter gewoon de trein naar Eindhoven moest pakken, ik voelde mijn benen en was op dat moment even omringd door snelwegen. Ik besloot tóch naar Linne te gaan en daarna door naar St. Odiliënberg te fietsen, een heel mooi plaatsje waar ik al geweest ben. In Linne ging ik even naar de supermarkt om even niet te fietsen en wat eten te kopen. Dit deed mij goed. Ik gaste daarna weer verder over een mooie rustige weg en kwam na een kwartiertje in Posterholt aan. Vrolijkheid heerste! Posterholt is een klein, rustig en mooi dorp. Ik reed er met plezier doorheen en volgde de bordjes naar het laatste dorp van vandaag: Vlodrop! Daarna fietste ik via Herkenbosch terug naar Roermond en haalde ik gelukkig de trein van 15:28. Toen ik in de trein zat haalde ik opgelucht adem en was ik zeer content met de beslissing om toch nog even deze dorpjes mee te pikken in deze geslaagde fietstocht.

Einde: 17:12

Tijd: 6:09:52
Afstand: 130.02 km
Gemiddelde snelheid: 21.09 km/h
Maximale snelheid: 38.44 km/h

7 nieuwe dorpen: Heibloem, Egchel, Herten, Ool, Merum, Linne, Posterholt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie