2 augustus 2008 (Wijlreweek)
Begin: 07:54 (Wijlre)

De dag van de terugweg van Wijlre naar Eindhoven!! Samen met Joshua, enigszins verzwaarde benen en goede moed ben ik vertrokken. We reden (once again) door het dorp Wijlre heen, over Schoonbron en via Schin op Geul naar Valkenburg. We gingen weer naar Houthem, daarna door Bunde heen en over de N585 langs het kleine plaatsje Brommelen naar Geulle. Daar aten we even een koekje en een appeltje, maar we vervolgden onze weg snel.

Via een heel mooi pad langs de Maas kwamen we in Elsloo en Stein, waar we  de Maas overstaken om het dorpje Meers mee te pikken. In dit dorpje oriënteerden we ons met behulp van de Lange Fietsroute 03, die we daarna een heel end volgden. We kwamen door het gat Maasband en volgden toen die prachtige LF 03 verder langs de Maas naar Urmond, Berg, Obbicht en Grevenbricht-Papenhoven. We kwamen langs het gelukkig bestaande dorpje Schipperskerk en volgden daarna een voor mij bekende weg langs de gaten Visserweert en Illikhoven! Vlakbij Visserweert hebben we heerlijk geluncht en van het mooie weer genoten. Na het iets grotere plaatsje Roosteren reden we nog een mooi stuk langs het Julianakanaal en staken die daarna over om Echt binnen te rijden. We vonden de weg naar het dorpje Berkelaar snel en reden daarna door naar Maasbracht.

De lucht, die de hele tocht al blauw was geweest, begon echter te betrekken. Wij begonnen automatisch al wat harder te rijden, dat was komisch. We staken na Maasbracht weer het water over, en bij Ittervoort gingen we allebei even van een toilet in een cafeetje gebruik maken. Daarna werd een mooie weg naar Hunsel bereden, en vervolgens de Hoogstraat naar Ell. We reden ‘gewoon’ naar Weert, via Swartbroek. Joshua besloot in Weert een andere weg in te slaan; hij ging hier familie opzoeken. Hier scheidden onze wegen dus: Joshua, je was een fijne fietskompaan deze dagen! Ik zou de rest dus alleen naar huis fietsen. Ik kwam nog (onbedoeld) langs een nieuw dorpje in gemeente Nederweert: Schoor! Die gaat dus op de lijst, want er was gewoon een officieel blauw bordje van. Daarna fietste ik door Ospel en over de Houbenbaan richting Brabant! Hier nam ik de mooie alom bekende weggetjes door gemeente Someren heen en fietste ik via Heeze weer naar huis.

Einde: 15:54 (Thuis in Eindhoven)

Tijd: 6:44:06
Afstand: 134.71 km
Gemiddelde snelheid: 20.00 km/h
Maximale snelheid: 41.68 km/h

6 nieuwe dorpen: Geulle, Meers, Maasband, Schipperskerk, Berkelaar, Schoor

De ‘Wijlre week’ bestond uit 740.27 km fietsen, 80 uur en 43 minuten op de fiets zitten en 102 nieuwe dorpen afstrepen. Een fantastische week waar er niet alleen veel gefietst werd; het was ook heel gezellig met de meerdere vrienden die langs waren gekomen en natuurlijk met de familie met wie ik ook de toerist heb kunnen uithangen in Valkenburg en het onsterfelijk mooie Maastricht. In deze week heb ik overigens expres één dorpje in Zuid-Limburg niet bezocht: Herkenrade. Dit dorp heb ik bewust overgeslagen, omdat ik nu min of meer gedwongen ben dit jaar nog één keer naar dit unieke deel van Nederland te ‘moeten’ terugkeren waar ik deze week beslist mijn hart aan verloren heb.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie