31 juli 2008 (Wijlreweek)
Begin: 09:52

Met MP3-speler en zonder Joshua naar Maastricht gefietst; hij besloot vandaag de fiets thuis te laten ging mee met de auto.

Ik reed in een heerlijk zonnetje naar het zuiden, dus naar Gulpen. Daar boog ik gelijk af richting het westen, richting Margraten. Maar in Margraten kwam ik nooit aan, ik stak namelijk de N278 over en ging ‘naar beneden’, naar Euverem en Reijmerstok. Het was echt mooi weer en ik genoot van de muziek de langs kwam op mijn MP3 speler (Opeth – Windowpane). Ik volgde toen de door de ANWB uitgezette en goed bewegwijzerde Plateauroute en even later was er een moeilijke maar mooie beklimming (Sigur Rós – Salka), waarna ik even op een heerlijk bankje ging rusten.

Ik reed vervolgens door Reijmerstok en volgde de Plateauroute, ook door Banholt heen. Daarna weer naar het noorden afgebogen en door Bruisterbosch gefietst. Ik reed lekker verder en kwam na een paar kilometer in Honthem, het tweede nieuwe dorp vandaag. Na ook Eckelrade doorkruist te hebben was Maastricht nog maar 9 km van mij verwijderd dus dat ging gewoon lukken! Al helemaal omdat de resterende kilometers alleen maar bergafwaarts waren.

In Maastricht hebben we heerlijk de toerist uitgehangen, rondgelopen en een rondvaart over de Maas gemaakt. Fantastische stad!

De terugweg liep via de wijk Amby en de Terblijterweg Maastricht uit, naar Berg en Terblijt uiteraard. Ik reed bij Terblijt ‘naar beneden’ en door de mooie gehuchten ’t Rooth en Groot en Klein-Welsden weer naar Sibbe en Vilt, en daarna door naar de Cauberg. Met het onheilspellende naar een climax toewerkende nummer Closure van Opeth werd de spanning voor de afdaling al weer opgebouwd! Ik haalde de 64.21 km/h, het ultieme snelheidsrecord (dit is het nog steeds, red. 2012). Binnen no-time was ik weer in Wijlre.

Einde: 16:54

Tijd: 3:01:14
Afstand: 62.89 km
Gemiddelde snelheid: 20.81 km/h
Maximale snelheid: 64.21 km/h!

4 nieuwe dorpen: Bruisterbosch, Honthem, Eckelrade, Terblijt

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie