26 juli 2008 (Wijlreweek)
Begin: 05:27

Wout kwam om 05:20 bij mijn huis in Eindhoven aan om mee te rijden naar Wijlre en daar een paar dagen te blijven! Nadat de laatste voorbereidingen waren gedaan, fietsten we aan. We reden weer ‘gewoon’ langs de snelweg naar Limburg, waar we na 26.14 km en een gemiddelde van 20.29 km/h arriveerden!

Na gerust te hebben op ‘ons’ bankje in Weert vervolgden we onze weg over de Roermondseweg en de weg naar Swartbroek was weer mooi en herkenbaar. We volgden mooie knooppuntroutes en het eerste nieuwe dorp van vandaag was Haler, na 47.43 km. We reden door Ittervoort naar Thorn en staken het water over richting Maasbracht! Hier gingen we ook even rusten en eten. We gingen deze keer (weer) niet direct naar Echt, maar bleven vlakbij de Maas en reden langs Stevensweert en Ohé en Laak.

Vervolgens reden we een stuk langs het Julianakanaal. Dit bracht ons bij het kleine dorpje Aasterberg. Daarna volgde een hele mooie weg (LF3: Maasroute) door de Midden-Limburgse natuur. We zaten te genieten echt te genieten. Na 70.87 km kwamen we in het derde nieuwe dorp van die dag aan: Roosteren! Zo rond 09:40 zaten we een beetje te hannesen met knooppuntroutes maar uiteindelijk volgden we weer die mooie LF3 die vlakbij de Maas bleef. We reden door het kleine dorpje Visserweert waar verbazingwekkend veel schapen op de dijk zaten te chillen. We gingen ook hier weer even een appeltje eten.

Daarna reden we door Illikhoven en ook de weg naar Grevenbicht-Papenhoven was prachtig. Het was ook gewoon perfect weer. Lekker warm en een mooie blauwe lucht. Met een gemiddelde van 19.99 km/h kwamen we aan in Grevenbicht-Papenhoven. We reden een beetje langs het dorp heen en volgden nog eventjes die mooie LF3 tot Obbicht, en daar weken we af van deze door de ANWB uitgezette Lange Fietstocht. We bleven nog wel een stuk langs het Julianakanaal fietsen, tot we in Guttecoven aankwamen. Over een weggetje door het weiland reden we naar het kleine Limbricht, en daar gingen we weer naar het zuiden naar Einighausen. Dit kleine dorpje stelt niks voor vergeleken met het ‘grote’ Geleen, waar we toen heengingen om even goed te eten en te drinken want het Heuvellandschap kwam toen wel echt goed dichtbij!

Na 94.72 km, 4:47:12 excl. rusten en een gemiddelde van 19.78 km/h gingen we dus even lekker lunchen in het centrum van Geleen. Daarna zochten we snel de weg op naar Munstergeleen en reden toen over de N584 al gelijk omhoog naar Puth! Hier sprong ook de teller op 100 km. Na de heuvel konden we gelijk ook weer naar beneden gassen naar Schinnen. We maakten even een uitstapje naar Oirsbeek wat maar 1 km verderop lag. We reden verder naar beneden, door het gehucht ‘Thull’ en het dorpje Vaesrade, naar Nuth toe. Dit mooie doch kleine plaatsje waren we snel weer uit. Het was toen toch best wel heet, maar de sfeer zat er goed in: we waren immens in het prachtige Zuid-Limburg!

Toen reden we Wijnandsrade binnen, een klein dorp met een zeer mooi kasteel. Omdat Wout nog een bonuspunt over had (hij zag een Nissan Qashqai in Geleen een paar seconden eerder dan ik) mocht hij op mijn kosten een frietje halen. In Wijnandsrade stond een snackbar dus ik gaf hem wat geld en ging zelf even op en neer naar het bordje van Swier, een dorpje 2 km verder. Het weggetje was wel heuvelig: ik bereikte een topsnelheid van 49.50 km/h! Toen ik weer terugkwam in Wijnandsrade schoof ik ook gelijk maar even een satékroket voor € 1.30 naar binnen. Het was inmiddels 14:00 en nog steeds mooi weer.

We reden na het eten een mooi weggetje vals plat omhoog naar Hulsberg, een reeds bezocht dorp. De weg naar Klimmen was mooi… En omhoog! We kwamen nog een Friese man die daar tegen ons begon te lullen, waar we weinig waarde aan hechtten en doorreden. We waren nu echt dichtbij Wijlre. We reden door het kleine Termaar en liet Wout daar eventjes achter, zodat ik ‘op en neer’ kon om het bordje van Ransdaal te fotograferen. Voordat we in Wijlre aankwamen kwamen we nog door Schoonbron en Etenaken. We gingen in Wijlre nog even verkeerd waardoor we Stokhem ‘per ongeluk’ ook nog meepikten, maar daarna was ‘de Watermolen’ op de straat ‘Molengats’ snel gevonden! De familie was hier al veel eerder aangekomen natuurlijk, en onthaalden ons warm.

Einde: 15:30

Tijd: 6:54:06
Afstand: 133.25 km
Gemiddelde snelheid: 19.30 km/h
Maximale snelheid: 53.30 km/h

25 nieuwe dorpen:
Haler, Aasterberg, Roosteren, Visserweert, Illikhoven, Grevenbricht-Papenhoven, Obbicht, Guttecoven, Limbricht, Einighausen, Munstergeleen, Puth, Schinnen, Oirsbeek, Vaesrade, Nuth, Wijnandsrade, Swier, Klimmen, Termaar, Ransdaal, Schin op Geul, Schoonbron, Wijlre, Stokhem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie