28 juli ‘08 (Wijlreweek)
Begin: 13:20

Na die toch wel flinke fietstocht van eerder vanochtend en een goeie lunch vertrok ik dus met Joshua naar de Cauberg, die we voor de tweede keer deze week succesvol beklommen, en hier was Allard op ons aan het wachten, een andere vriend van ons die een paar dagen met ons mee zou gaan fietsen! Hij fietste de Cauberg ook nog een keer op en af (hij had immers een goeie racefiets) en toen vertrokken we met z’n drieën richting Maastricht. Bij de afdaling weer lekker op de trappers gestaan (60.34 km/h!!) en gelijk na het bordje met Maastricht gingen we naar links, richting Gronsveld en Eijsden! We kwamen na 19.92 km aan in Gronsveld, en het weer was lekker. Het was warm, misschien een beetje benauwd en de lucht was wel enigszins dreigend, maar het zou droog blijven.

Het volgende dorpje was niet ver: Rijckholt! We gingen staken toen de A2 over en gingen verder naar het zuiden. We reden niet door Oost-Maarland heen maar ik ging even 100 meter op en neer voor het bordje. Niet veel later kwamen we in het zuidwestelijkste dorp van Nederland: Eijsden! Hier zochten we natuurlijk voor een ijswinkel onder het mom van ‘ijs in Eijsden’, maar helaas deze was er niet. Dus kochten we maar een doos met 6 Splitten bij de PLUS. Het was lekker verfrissend want het was vrij warm.

Na een rustpauze van ongeveer 15 minuten vertrokken we naar het oosten. We staken de A2 weer over en gingen via het gehucht Withuis naar Mesch, een zeer klein dorpje in gemeente Eijsden. Toen volgde een zeer moeilijke, maar mooie beklimming naar het gat `Moerslag`. We maakten hier de keuze dat we eerst naar St. Geertruid zouden gaan, daarna een stukje terug naar Libeek en daarna door naar Mheer, zodat we zoveel mogelijk dorpjes zouden scoren. We gingen dus nog een stukje verder omhoog naar St. Geertruid, daarna terug naar beneden naar Libeek, wat ondanks dat het er leuk uitzag keihard een gehucht was, en daarna door, langs de Mergellandroute, weer omhoog naar Mheer. Deze beklimming was minder zwaar, maar hij ik voelde hem meer dan de andere omdat het gewoon de hele tijd op en neer is en niet geleidelijk aan.

Na het bordje van Mheer gingen we even op een bankje uitrusten. Allard was er natuurlijk als eerst, daarna kwam ik en als laatst kwam Joshua. Na even lekker gedronken te hebben gingen we goed hard (10 %) naar beneden over de Noorbekerweg naar Noorbeek (logisch). Na de afdaling was er wel weer een beklimming, maar daarna ging het weer hard naar beneden. We waren dan ook zo in Noorbeek. Hier stond een hele hoge boomstam, waar aan de bovenkant nog wel wat blaadjes waren. Apart! We volgden de Mergellandroute nog een stukje verder door het gehucht Schey maar op een gegeven moment bogen we weer af naar het noorden richting Terlinden. Het heuvellandschap lag er echt mooi bij. Na Terlinden gingen we nog een stukje terug naar Banholt en toen over een ander weggetje weer terug naar de iets grote weg die langs Reijmerstok en Euverem naar Gulpen ging! Dit was echt een mooie, leuke en gezellige fietstocht!

Einde: 17:40
Tijd: 2:47:29
Afstand: 55.65 km
Gemiddelde snelheid: 19.96 km/h
Maximale snelheid: 60.34 km/h

15 nieuwe dorpen: Gronsveld, Rijckholt, Oost-Maarland, Mariadorp, Eijsden, Mesch, Moerslag, St. Geertruid, Mheer, Noorbeek, Terlinden, Banholt, Reijmerstok, Euverem, Gulpen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie