28 september 2008
Begin: 12:50

Het was frisjes, maar verder heerlijk fietsweer dus ik dacht: laat ik maar weer eens wat dorpjes scoren. Het is tenslotte weer ruim een maand geleden. Maar ook: laat ik mijn totaalstand, de kilometerstand sinds 19 juni 2006, de datum waar ik mijn eerste km-teller kreeg, op 20000 laten springen! Hij stond aan het begin van de fietstocht op ongeveer 19920, dus dat moest te doen zijn.

Ik ging met goede moed en met niet echt een heel gestructureerd plan op weg en reed binnen een kwartiertje over Eindhovenseweg naar Geldrop en fietste gelijk ook maar door naar Mierlo, waar helaas de Geldropseweg naar Helmond nog steeds is afgesloten. Ik moest dus even improviseren. Helaas kwam ik nooit in Helmond aan… Helaas? Gelukkig! Ik had ‘per ongeluk’ een veel mooiere weg gevonden. Via de Strabrechtse Heide en fietsrouteknooppunten 96 en 91 kwam ik aan in Lierop, een weg die natuurlijk veel mooier is dan dat Helmond!

In Lierop besloot ik naar Asten te gaan, waar ik zocht naar de bordjes Liessel op. Liessel ligt aan de noordkant van de A67 dus daar moest ik eerst even onderdoor. In het centrum Liessel waren op deze zondagmiddag leuke activiteiten bezig, maar ik reed snel door over een weg door heel erg mooie natuur, naar Helenaveen. Daar hield ik even een lekkere rustpauze, en toen ik de klok van de kerk achter me hoorde (het was 3 uur ’s middags) fietste ik weer aan, richting Sevenum, en dus de provincie Limburg!

Ik was al heel snel in het eerste dorp vandaag, Evertsoord, waar toevallig de bassist van Rowwen Hèze vandaan komt. Vanaf het moment dat ik knooppunt 36 naar Kronenberg ging volgen besloot ik via America weer terug te rijden want het was al laat; als ik nu nog verder naar het zuiden zou gaan kwam ik veel te laat thuis. Met een goed gevoel reed ik dus over een mooi en rustig paadje naar Kronenberg. Een mooie weg over plat maar mooi landschap bracht mij niet veel later bij het reeds bezochte America. Na America reed ik de o zo mooie weg langs het spoor af en ging even langs de kant zitten om een koekje te eten. Wat is het toch heerlijk in Limburg.

Ik volgde uiteraard de Kanaalweg naar Griendtsveen. Na de mooie weg naar Deurne raakte ik wel wat vermoeid, maar dit weerhield me er niet van om gewoon naar Eindhoven te fietsen en niet te verzaken door in Deurne op de trein te stappen. Ik reed gewoon over de N270 naar Helmond en via de Heeklaan naar Mierlo. En… op de brug over het Eindhovens Kanaal gebeurde het dan: de totaalteller sprong op 20000!!!! Dit was een erg mooi moment. Ik reed gewoon via Geldrop weer terug naar huis.

Einde: 18:08

Tijd: 4:33:35
Afstand: 101.08 km
Gemiddelde snelheid: 22.16 km/h
Maximale snelheid: 28.80 km/h

Totaalstand aan het eind van deze tocht: 20016 !

2 nieuwe dorpen: Evertsoord, Kronenberg

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie