8 februari ’08
Begin: 09:24 (Eindhoven)

Deze keer heb ik van tevoren wat beter mijn route gepland dan de vorige tocht! Het was echt heerlijk weer, een strakke blauwe lucht en een mooi zonnetje. Niet te veel wind, ook in tegenstelling tot de vorige keer! Ik reed de Locatellistraat af richting Geldrop. Het was nog vroeg op de ochtend dus het zal niet meer dan 6 graden geweest zijn. Ik reed langs de lange Eindhovenseweg en na ongeveer 8 km was ik in Geldrop. Ik reed gewoon de hele tijd rechtdoor, tot aan Mierlo, en daar vervolgde ik mijn weg op de op zich niet eens zo heel lange Mierloseweg, naar Helmond. Daar was ik al na een kleine 16 km!

Omdat het zulk mooi weer was stoorde ik me eigenlijk helemaal niet aan de lelijkheid van Helmond. Dat viel al weer mee. Ik reed heel de stad door en bleef pal naar het oosten rijden, over de N270 naar Deurne. Hier kwam ik aan na 30 km fietsen. Deurne lag er door het prachtige weer mooi bij. Op een leuk bankje in het centrum ging ik even zitten en eten. Het was markt in Deurne.

Rond half 12 reed ik weer aan en fietste ik over de weg naar Griendtsveenseweg, de weg naar het eerste Limburgse dorpje vandaag. Prachtige weg was dat, met veel imposante boomstammen aan zowel de linker als de rechterkant. Na 37 km fietsen was ik in Limburg!

Ik was het dorp zo door en kwam op de Kanaalweg, een weggetje waar twee riviertjes langs liggen. Ik ging veel dorpjes in de gemeente Horst aan de Maas langs, waarvan America natuurlijk de leukste was. Toen ik in Meterik was keek ik even op de kaart en besloot ik naar het zuiden naar Sevenum te gaan, waar ik om 1 uur ’s middags belandde. Het ging heerlijk vandaag! Ik beloonde dit feit met mijn lekkere boterhammetjes in Sevenum.

Na de pauze ging ik lekker door met dorpjes scoren. Ik reed langs de mooie kerk van Sevenum en kwam op een mooie doch lange weg, Rozendaal geheten, die mij naar Maasbree zou leiden. Er stond daar aangegeven dat ‘Rooth’ 2 km was dus ik ging er even heen… Helaas, een gehucht! Die gaat dus van de lijst af. Vervolgens fietste ik de weg  verder af naar Helden. Het bleef ook gewoon mooi weer, wel fris natuurlijk, het was immers februari, maar er werd ontzettend genoten. Ik kwam achtereenvolgens in Panningen, Helden, Grashoek en Beringe. Beringe was het laatste dorpje voordat ik Meijel zou geraken, de schakelplaats van vandaag. Daar zou ik weer naar Brabant trekken. Het was wel even zoeken naar de weg naar Meijel, maar de Meijelseweg werd natuurlijk wel gevonden. Op deze weg sprong de dagteller op 100 km! De herkenning in Meijel was groot; ik was hier op 30 juni 2007 ook toen ik Brabant alle dorpjes aan het bezoeken was.

Met de wind in de rug reed ik op een mooi tempo door Deurne en over Helmond, via Mierlo en langs Geldrop weer terug naar huis!

Einde: 17:55
Tijd: 7:01:17
Afstand: 148.44 km
Gemiddelde snelheid: 21.14 km/h
Maximale snelheid: 33.55 km/h

13 nieuwe dorpen: Griendtsveen, America, Horst, Meterik, Hegelsom, Sevenum, Maasbree, Koningslust, Panningen, Helden, Grashoek, Beringe, Meijel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie