6 augustus 2008

De eerste tocht na de fietsweek in Wijlre heeft niet lang op zich laten wachten. Ik was deze dagen heel erg fanatiek. De week in Wijlre eindigde op 2 augustus, en ik had in die 7 dagen meer dan 700 kilometer gefietst. Eigenlijk had ik alleen 3 augustus écht nodig om uit rusten, ik fietste toen slechts 9.82 km. Maar gelijk de dag daarna stond er al weer 41 km op de teller, en op 5 augustus fietste ik weer met een andere vriend van mij, Chris, naar een gehuchtje in de omgeving van Veghel, en weer terug. Een mooie fietstocht over 69.61 km. En vandaag, 6 augustus, gingen er weer dorpjes in Limburg gescoord worden. Het is te danken aan dit grenzeloze fanatisme dat 2008 mijn productiefste fietsjaar tot nu toe was: eind 31 december stond de teller op 10378 km.

Begin: 10:00

Met mijn nieuwe iPod in het mooie warme weer ‘maar weer eens’ gaan fietsen. Mijn zadel en stuur stonden een stuk hoger dan voorheen, en dat merkte ik goed! Ik ging opeens een stuk harder zonder meer moeite te doen. (Dit getuigt wel van onervarenheid deze dagen (red., 2012)). Via Geldrop, Mierlo en Helmond de lange N270 naar Deurne maar weer eens opgezocht. Toen ik hier eenmaal aangekomen was ging ik niet naar het centrum, iets dat ik vaak wel doe, maar door richting Milheeze! Ik ging door het gehucht Bankert en kwam snel aan in Milheeze. Hier volgde ik even fietsroute 9 die mijn naar het eerste nieuwe Limburgse dorp van vandaag zou leiden: Vredepeel! Ik reed door zeer mooie bossen en kwam na 43.28 km, 1:50:04 excl. rusten en een gemiddelde van 23.59 km/h (!) aan in de provincie Limburg, en ongeveer 2 km verder geraakte ik al in Vredepeel. Ik reed toen eigenlijk weer richting de provincie Brabant (Overloon), maar bij een bordje waarop Overloon (NB) en Merselo (L) stonden aangegeven, sloeg ik natuurlijk af naar Merselo, een dorpje dat ik nog niet had  bezocht in de gemeente Venray! Ik was er binnen een paar minuten, mede dankzij de harde wind in de rug (ik bereikte een topsnelheid van 50.77 km/h).

Ik at even een koekje en reed dezelfde weg weer terug naar het kruispunt in Overloon. Het was echt heerlijk weer, een beetje aan de warme kant zelfs. Ik reed dus weer Brabant binnen, in de mooie gemeente Boxmeer. In de PLUS in Overloon kocht ik even nog een flesje Extran en wat wafels, en toen ging ik weer verder richting Vierlingsbeek, maar bij een kruispunt ging ik weer naar rechts, naar Holthees, en het nét weer in Limburg gelegen grensdorpje Smakt! Ik kwam er aan na 60.32 km fietsen.

Ik volgde toen wat raar lopende knooppuntroutes (ik hou er nog steeds niet van maar ze zijn soms handig) en kwam weer, na wederom een heel kort uitstapje in Brabant, in de provincie Limburg. Ik reed door het mooie Landgoed Geijsteren en kwam 6 km verder in Geijsteren aan. Hier besloot ik maar niet naar Wanssum te gaan maar terug te gaan naar Venray. Helaas kreeg ik nu echt de wind van voren en ging het allemaal wat langzamer. Mijn monstergemiddelde van bijna 24 km/h ging dus weer achteruit, maar dat boeit natuurlijk niet. Ik reed door Oostrum en Venray, waar het kermis was. Ik heb hier ook even lekker gezet en gegeten. Daarna naar Leunen gereden en via fietsroute 19 en de Lemmenweg naar het plaatsje ‘Heide’ gereden! Ik reed toen, vermoeid en tegen de wind in, maar nog steeds genietend, over de Ysselsteynseweg naar Ysselsteyn. Daarna gelijk langs de lange N270 terug naar Deurne, wat ook een tijdje duurde, maar niet extreem saai was. In Deurne waren er ook leuke activiteiten aan de gang. Na 98 km kwam ik aan bij het huis van meneer Damen, mijn toenmalige geschiedenisdocent waar ik eerder dit jaar ook al eens op bezoek ben gegaan. Helaas was hij nu niet thuis en vertrok ik na een korte pauze in een grasveldje richting Eindhoven.  De laatste kilometers waren zeer vermoeiend, en ik kreeg toch wat last van mijn rug vanwege het hoge zadel. Een mooie fietstocht!

Einde: 17:30

Tijd: 5:48:00
Afstand: 130.09 km
Gemiddelde snelheid: 22.42 km/h
Maximale snelheid: 40.61 km/h

5 nieuwe dorpen: Vredepeel, Merselo, Smakt, Geijsteren, Heide

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie