5 december 2008
Begin: 08:15 (Kilometers vanaf station Heerlen)

Zoals uit de verslagen van de vorige twee fietstochten is gebleken zou ik vandaag met mijn (toenmalige) leraar Duits en 6 andere fanatiekelingen van Heerlen naar Eindhoven fietsen en hiermee geld voor een door onze school uitgekozen goed doel inzamelen!

Henri, de leraar Duits in kwestie, kende de weg uit zijn hoofd dus we hoefden niet vaak op de kaart te kijken. We reden met z’n allen Hoensbroek door, over Vaesrade en Thull (herkenning!) en weken eventjes af van de route door even langs Amstenrade te gaan, daar ik daar nog niet geweest was! Daarna weken we niet meer af van de route.

We reden langs de N276 richting Sittard, en kwamen nog langs een paar leuke beklimminkjes. Ook kwamen we nog langs een nieuw dorp: Doenrade! Klein-Doenrade bleek een gehucht te zijn, iets dat ik natuurlijk al lang had verwacht, dus die kon nu definitief van de lijst. En, niet veel later, reden we langs een nieuw dorp dat niet eens op de lijst stond: Windraak!

Het bleef frisjes, en nu en dan regende het, maar over het algemeen was het gelukkig droog. We reden door Sittard, ik herkende uiteraard veel, en we kwamen daarna langs Nieuwstadt en Roosteren. We kwamen nog langs een leuk gehucht, Oud Roosteren (Limburgs: Aw-Kirk), en toen staken we het Julianakanaal over! Na Roosteren staken we de Maas over en ook de Nederlandse grens: we gingen België in. In Maaseik gingen we even een lekkere lunchpauze houden. Dit was na 42 km fietsen. We werden gespot door een cafeetje en we mochten binnen gratis chocolademelk drinken, omdat we ze verteld hadden dat we voor een goed doel aan het fietsen waren! Dit was in het café In ’t Stadhuis.

Na die lekker warme pauze fietsten we dus een stuk door België.

We reden met een aardig tempo over de N762 naar Kinrooi, staken de Abeek over en kwamen in Molenbeersel. Hier was Weert nog maar 10 km van verwijderd. We reden even later Nederland weer binnen en via Stramproy kwamen we in Weert. Hier ging ik even voorop, want ik wist de snelste weg: pal langs de snelweg via Leende en Waalre. Jammer dat het vlakbij Leende toch even hard ging regenen, maar naarmate we Waalre naderden werd het gelukkig minder. Eindhoven lag nu echt binnen handbereik, en rond half 3 passeerden we het bordje Gestel. Henri had gedurende de hele tocht met onze conciërge op school gebeld om te zeggen waar we waren, en toen we 5 minuten van school verwijderd waren heeft Herman, onze conciërge, wat mensen naar buiten gehaald om ons bij onze aankomst met een warm applaus te verwelkomen. Het is gelukt!

Einde: 14:50

Tijd: 5:00:49
Afstand: 96.79 km
Gemiddelde snelheid: 19.30 km/h
Maximale snelheid: 46.58 km/h

3 nieuwe dorpen: Amstenrade, Doenrade, Windraak

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie