4 december 2008
Begin: 15:32 (Station Roermond)

De laatste loodjes van de missie Limburg gaan dezer dagen worden aangesproken!! Deze fietstocht en die van morgen staan in het teken van de actiedag van onze school, een jaarlijks evenement waar iedereen op zijn of haar eigen manier geld kan inzamelen voor een goed doel, dat elk jaar verschilt. Mijn leraar Duits was al een paar keer op deze actiedag van zijn geboorteplaats Heerlen naar Eindhoven gefietst voor het goede doel, en toen ik dit vernam ging mijn fietshart natuurlijk dermate hard kloppen dat ik meewilde! Maar voor mij zijn er natuurlijk ook nog wat Limburgse dorpjes te scoren! Het plan was om eerst zelf naar Heerlen te fietsen, daar te slapen, vervolgens hier 8 fietsers zou ontmoeten, die vanuit Eindhoven naar Heerlen met een bestelbusje zouden reizen, en met z’n allen terug te fietsen. Het enige wat hier aan veranderd is, is dat ik het gedeelte tussen Eindhoven en Roermond per trein heb afgelegd; ik zou anders na middernacht in Heerlen aankomen en dit was niet wenselijk.

Ik kwam om half 4 aan in Roermond en fietste gelijk de stad uit. Bij de Leropperweg ging ik van de grote weg, logischerwijs richting Lerop. Het werd al aardig donker, maar ik hoefde mijn dynamo nog niet aan te zetten. Toen ik in het mooie Sint Odiliënberg aankwam, moest dit wel! Ik volgde de bordjes naar Montfort, mijn eerste nieuwe dorp van vandaag! Dit behaalde ik na 10.84 km. Ik volgde toen zo veel mogelijk de grote, verlichte wegen richting Posterholt, en daarna naar Koningsbosch. Het was echt leuk om zo in het donker te fietsen. Een keer wat anders! Er hing een strak heldere lucht boven me, dus van regen zou geen sprake meer zijn. In Koningsbosch ging ik rond 6 uur bij de friettent eventjes mezelf vol eten. Dit was na 25.52 km fietsen.

Twintig minuutjes later vervolgde ik mijn reis richting Brunssum. Deze weg zou een stuk door Duitsland gaan! (De Zelfkant). Ik zag vrij weinig van de omgeving, het was namelijk erg donker. De bewegwijzering was gelukkig erg duidelijk en ik was na 12 km weer in Nederland, gelijk bij een nieuw dorp: Schinveld! Voordat ik gelijk naar Brunssum ging, reed ik om via de nieuwe dorpjes Jabeek, Bingelrade en Merkelbeek. Gemeente Onderbanken was dus in een keer in zijn geheel bezocht! Daarna reed ik Brunssum in, waar de bewegwijzering (voor fietsers) naar Heerlen erg belabberd was, maar de twee plaatsen liggen zo dicht tegen elkaar aan, dat het toch niet moeilijk was. Na 47.40 km kwam ik in Heerlen (Hoensbroek) aan!

Ik reed de stad door, op zoek naar de Valkenburgerweg, waar ik de nacht door kon brengen. Ik kwam hier aan om tien voor half tien, na een kleine 60 km fietsen!

Einde: 21:21

Tijd: 3:26:01
Afstand: 58.28 km
Gemiddelde snelheid: 17.10 km/h
Maximale snelheid: 37.51 km/h

7 nieuwe dorpen:

Montfort, Schinveld, Jabeek, Bingelrade, Merkelbeek, Brunssum, Heerlen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie