8 maart 2008

Begin: 10:20

Ik had écht zin om flink wat dorpen te scoren! Het is de derde echte fietstocht van 2008 waar ik dorpen ga scoren.

Ik reed op precies dezelfde manier als tijdens de vorige fietstocht naar Deurne, en ging daar ook op precies hetzelfde bankje zitten. Ik keek, daar eenmaal aangekomen, op de kaart welke kant Ysselsteyn op was; ik wilde niet naar Griendtsveen zoals de vorige keer. Ik moest die N270 nog verder volgen, bleek. Ik reed Deurne uit en kwam weer op de N270. Na 37.05 km, 1:38:55 op de fiets exclusief rusten, een gemiddelde snelheid van 22.48 km/h en een maximale snelheid van 34.73 km/h kwam ik aan in Limburg! Slechts 800 meter verder kwam ik al aan in het eerste dorp van die dag: Ysselsteyn! Ik besloot niet de N270 verder te volgen die rechtstreeks naar Venlo zou gaan maar eerst even wat dorpjes onder Venray af te werken.

Ik reed een stuk langs de N277/Puttenweg en daarna de Eijkenhofweg naar Veulen. Na 45.30 km fietsen kwam ik aan in Veulen. Ik ging daar een tijdje voor een knooproute bord staan om te besluiten niet naar Heide te gaan maar door naar Veulen te fietsen, en dan door te steken naar Venray. Even later kwam ik aan in Leunen. Ook al lag Castenray ‘slechts’ 4.4 km van Leunen verwijderd, besloot ik hem toch over te slaan en verder naar Venray te gaan. De N270, oftewel de Deurnseweg, was helaas afgesloten, dus ik moest onwijs kloten in de wijk Brukske, maar mijn gevoel voor oriëntatie liet me niet in de steek dus ik kwam uiteindelijk uit op de Henri Durantstraat die mij gelijk leidde naar het bordje van Oostrum! Dat maakte me dan weer blij.

Ik nam Oirlo nog even mee en kwam daarna op de Wanssumseweg die later overging in de Venrayseweg. In Wanssum ging ik even eten en zo, en daarna ging ik niet naar Geysteren en Well maar naar Meerlo. Op de Meerloseweg weg kreeg ik, in tegenstelling tot het begin van de fietstocht, opeens tegenwind. Mijn gemiddelde snelheid ging dus wat dalen, maar ik bleef boven de 21 km/h.

Ik reed langs een hoop dorpjes in de leuke gemeente Meerlo-(do you)Wanssum. In Tienray stonden al bordjes met ‘de pond naar Arcen 6 km’! Eerst reed ik een mooi weggetje af en kwam ik langs Swolgen, en daarna  over een mooie rustige weg naar Broekhuizenvorst. Helaas, mijn mobiel had nog maar 1 streepje energie over! Dit verstierde op zich best veel van mijn  plannen dus ik besloot de boel een beetje in te korten, maar wel op zo`n manier dat ik bij de volgende fietstocht handig de resterende dorpen kan doen. Na 75.24 km kwam ik in Broekhuizen en daar stak ik de Maas over naar Arcen met een leuk pontje.

De weg die toen volgde was pal naar het zuiden en begon ik dus tegen de wind in de fietsten, maar het wel was mooi weer dus ik probeerde toch nog te genieten. Ik kon de pond naar Lottum nemen, maar ik dacht, ik moet toch nog terug hier voor Melderslo, een klein dorpje vlakbij Horst en dat ligt ook niet ver weg van Lottum, dus ik blijf aan deze kant van de Maas. Ik kwam nog in Velden en daarna werd ik opgeslokt door de (agglomeratie) Venlo, een verschrikkelijk lelijke stad. Mijn trein naar Eindhoven vertrok om 16:21.

Einde: 17:18

Tijd: 4:43:14
Afstand: 97.58 km
Gemiddelde snelheid: 20.67 km/h
Maximale snelheid: 34.73 km/h

17 nieuwe dorpen: Ysselsteyn, Veulen, Leunen, Venray, Oostrum, Oirlo, Wanssum, Meerlo, Tienray, Swolgen, Broekhuizenvorst, Broekhuizen, Arcen, Lomm, Velden, Venlo, ‘t Ven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie