26 januari ’08

Begin: 12:03

De eerste echte fietstocht van 2008! En ik zou weer dorpjes gaan scoren! Na alle dorpjes in Noord-Brabant te hebben bezocht, was mijn topografische dorst nog lang niet gelest. Limburg zou de tweede provincie worden die ik ging doorkruisen. En dat ging vandaag van start.
Het was mooi weer vandaag, de zon scheen en de temperatuur bedroeg zo’n 9 graden. Er stond alleen wel veel wind. Ik reed in Eindhoven de Locatellistraat af richting de HTC-campus van Philips. Die reed ik ook langs waarna ik in Aalst was. Niet lang daarna was ik de wijk Voldijn uit en stak ik langs de Hut van Miepils de A2 over en betrad ik het natuurgebied de Groote Heide. Hier volgde ik de paddenstoelen richting Heeze. Na dit dorp te hebben doorgefietst kwam ik op de Somerenseweg en na een tijdje sloeg ik rechtsaf, de LF7a volgend. Dit was werkelijk waar prachtig! Ik fietste eerst door een rustig bospaadje en daarna over reeds bekende weggetjes door open natuur rond Someren en Someren-Heide. Het was af en toe zwaar door de harde wind tegen, maar niet minder mooi.

Ik bleef de LF07 volgen en nadat ik op een lang stuk weg een snelheid van 47 km/h dankzij wind mee had bereikt, was ik ook in de provincie Limburg terecht gekomen! Ik maakte natuurlijk even een foto van het bord “De Limburgers heten u welkom”. De weg die volgde, de Houbenbaan, zal ik niet snel vergeten. Ik luisterde naar het fragiele ‘In My Time of Need’ van Opeth en fietste over een eindeloos lijkende weg met aan beide kanten van de weg kale bomen, met daar achter een groen landschap. Prachtig. Na 39.38 km fietsen was ik in het allereerste dorp van 2008: Ospel! Dit was een klein dorpje waar ik ook zo weer uit was omdat ik de bordjes Nederweert aanhield, dat 2 km verderop lag. Toen ik toch in dit aardig ogende plaatsje was, nam ik gelijk maar even het gat ‘Nederweert-Eind‘ mee, een nutteloos aanhangsel van Nederweert dat mijns inziens gewoon bij de kern moet worden gevoegd, maar goed, er is een bordje van, dus dan gaat hij op de foto.
Ondanks grote plannen waar Weert en Swartbroek in voorkwamen fietste ik toch enigszins vermoeid gauw weer terug via de snelste weg richting Brabant. Met tegenwind fietste ik langs de A2 door Maarheeze en Leende, en toen ik in Waalre aankwam was de route hetzelfde als op de heenweg.
De eerste dorpjes zijn gescoord!

Einde: 18:20
Tijd: 5:14:44
Afstand: 104.20 km
Gemiddelde snelheid: 19.86 km/h
Maximum snelheid: 47.52 km/h

3 nieuwe dorpen: Ospel, Nederweert, Nederweert-Eind

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie