8 november 2008
Begin: 10:13

Het was lekker weer vandaag, weekend, toetsweek voorbij, en nog maar een paar Limburgse dorpjes te gaan (een stuk of 20), dus ik stapte met een goed gevoel op de fiets. 2008 loopt bijna ten einde en ik heb al bijna heel Limburg gezien! Een groot deel van deze tocht kende ik dan ook al van vorige tochten.

Ik reed deze keer weer eens naar Weert (via ‘de normale wegen’: door Leende en langs de snelweg, wat zoals gewoonlijk saai doch noodzakelijk was).

In Weert ging ik even op het traditionele bankje zitten en goed eten en drinken, en daarna reed ik de Roermondseweg af richting Swartbroek! Toen begon de fietstocht pas eigenlijk echt. Ik reed Weert uit en volgde de normale, bekende, mooie wegen naar het leuke dorpje Swartbroek. Daar volgde ik de bordjes naar Ell, en daarna ging ik, net zoals Wout en ik op de supertocht van 6 mei naar Maastricht, naar Kelpen-Oler. Het was erg mooi weer, dus de groene velden rond Kelpen lagen er mooi bij. Ik reed toen zigzaggend naar het leuke dorpje Baexem en daarna door naar Horn. Daar ging ik naar het zuiden en kwam ik in het eerste nieuwe dorp van vandaag: Beegden! Ik volgde hier eventjes (gedeeltelijk) knooppuntroute 30, die mij door de hele mooie Beegderheide bracht. ‘Bieëgdje’ bleek aan een mooie plas water te liggen, dat aan dit natuurgebied grenst: De Lange Vlieter. Deze mooie natuur in mij opgenomen hebbend fietste ik terug het dorp in en reed toen door Heel en Panheel naar Wessem. Daar vond ik, na lekker gerust te hebben de brug over alle wateren naar Maasbracht! Dat blijft een mooi uitzicht zeg…

Daarna reed ik snel door en volgde de bordjes naar Echt. Ik kwam door het leuke bekende dorpje Berkelaar en geraakte even later in het best wel saaie centrum van Echt. Pey was een wijk van Echt, bleek, en ik reed lekker door richting twee mooie uithoeken van Limburg: Koningsbosch en Mariahoop! Ik bleef dus in de gemeente Echt-Susteren. De Brugweg ging over in de Pepinusbrug (N572) en na 86.24 km kwam ik in Koningsbosch! (De Boesj in het Limburgs). Ik reed het leuke dorpje binnen, dat een joekel van een kerk had bij de rotonde. De bewegwijzering was duidelijk: de N273 ging naar Gangelt (13 km), Schinveld (10) en Brunssum (12), maar natuurlijk ook naar het noorden: Posterholt (10) en Roermond (20). Ik reed dus over de N274 / Prinsenbaan naar het noorden, tot ik bij een kruising kwam waar werd aangegeven: Waldfeucht naar rechts! Dat deed ik even voor de grap, om even in Duitsland te zijn geweest. Ik ging weer terug en reed via het gehucht Echterbosch (Echterboesj) naar Mariahoop (in het Limburgs: De Deelgaard…) Dit was het laatste dorp van die dag. Ik reed terug naar de provinciale weg en reed, ondanks dat er een lekker windje in de rug was, vermoeid naar Roermond toe, via de mooie bekende dorpen St. Odiliënberg en Melick. Na 116.02 km stapte ik van de fiets en liep het station van Roermond binnen. Ik had de trein van 17.28 naar Eindhoven.

Einde: 18:13

Tijd: 5:54:02
Afstand: 119.95 km
Gemiddelde snelheid: 20.32 km/h
Maximale snelheid: 33.27 km/h

3 nieuwe dorpen: Beegden, Koningsbosch, Maria Hoop

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie