16 september 2007
Begin: 11:17

Sinds lange tijd weer eens op de fiets gestapt! Ruim een maand geleden was de laatste tocht, en wel naar Bergen op Zoom. Deze tocht zou van een heel andere aard zijn. Het was in elk geval erg mooi weer vandaag! Ik reed over de grote wegen door Veldhoven richting Steensel en daarna naar Eersel. Ik ben niet door Eersel heen gereden maar bleef (saai inderdaad) langs de snelweg fietsen richting Hapert (gemeente Bladel).

Hier zag ik op de bewegwijzering, tot mijn grote vreugde, het dorp Dalem staan! Dat stond op het menu voor vandaag. Na weer typisch gekloot met de knooppuntroutes die toch erg onbetrouwbaar blijken kwam ik na 22.61 km in Dalem aan. Het bordje ging op de foto en ik fietste lekker verder; niet om nog meer dorpjes te halen (dat was ook gewoon onmogelijk want overal in deze regio was ik al geweest), maar om gewoon te genieten van de Brabantse Kempen, net zoals op de eerdere prachtige tocht door deze omgeving.

Ik fietste uiteindelijk via Weebosch, Luyksgestel, Bergeyk en Riethoven weer terug naar Veldhoven en vanuit daar was het nog maar een paar kilometer terug naar huis in Eindhoven. Een prachtige tocht, ook al was hij niet erg efficiënt! (veel kilometers, één dorpje).

Einde: 14:40
Tijd: 2:59:10
Afstand: 60.52 km
Gemiddelde snelheid: 20.28 km/h

1 nieuw dorp: Dalem

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie