30 september 2007
Begin: 14:47

De titel van het verslag van deze tocht is ietwat misleidend; ik ben namelijk al lang en breed in Dongen geweest, en wel tijdens de fietstocht van 19 juli van Kamperland naar Tilburg, maar ik heb deze tocht toch zo vernoemd. Waarom dit precies zo is, is helaas niet geattesteerd. Het verslag wel gelukkig wel!

Ik ben eerst via ‘de normale wegen’ (dat is dus naar Oirschot en daarna langs het Wilhelminakanaal) naar Tilburg gefietst. Daar volgde ik de bordjes richting Breda, maar toen ik in Gilze aankwam week ik van die route af en ging ik door naar Rijen.

Ik had wel ontzettende honger dus ik wilde iets eten, maar helaas, er was niks in Gilze. Ik reed langs het Gilze-Rijen vliegveld waar een stopverbod is van 300 meter. Voordat ik Rijen binnenreed reed ik tegen het bordje van Hulten aan dus dat was mooi meegenomen. In het mooie Rijen kocht ik even een broodje en snelde ik door naar Dongen (in plaats van door te gassen naar de nog niet bezochte dorpjes Dorst en Molenschot en in Breda op de trein te gaan, iets wat achteraf zeer veel slimmer geweest was!). Het duurde vreselijk lang voor ik in Dongen aankwam en daarna belde mijn vader om te zeggen dat we om kwart voor zeven gingen eten dus ik moest opschieten… Helaas geen nieuwe dorpen meer en het duurde nog een hele tijd (15 km) voor ik bij het station van Tilburg kwam. Deze hele fietstocht is dus vrij nutteloos geweest omdat Rijen en Hulten best wel in een lijn liggen van meer dorpen waar ik waarschijnlijk toch nog een keer heen moet…

Enfin, ik pakte de stoptrein naar Deurne en ik werd nog bijna genaaid omdat ik een paar weken geleden heb besloten nooit meer fietskaartjes te kopen (die worden toch nooit gecontroleerd). Nou in stoptreinen wel dus. Gelukkig werd ik gematst. Ik was 40 minuten te laat voor het eten thuis.

Einde: 19:20
Tijd: 3:43:34
Afstand: 78.66 km
Gemiddelde snelheid: 21.13 km/h

2 nieuwe dorpen: Hulten, Rijen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie