19 juli 2007
Begin: 05:18

De terugreis! Eerder deze week was ik van Eindhoven naar Kamperland gefietst om bij een goede vriend te kamperen, en nu ging ik weer terug fietsen. Ik had niet veel geslapen vannacht, eigenlijk omdat ik gewoon teveel zin had om de rondje compleet te maken en dus weer helemaal terug naar huis in Eindhoven te fietsen! De titel van dit verslag verraadt eigenlijk al een beetje dat dit dus niet gelukt is.

Ik fietste zo snel en zo kort mogelijk naar de provincie Brabant. Na 73 km fietsen in Zeeland, dat toch erg mooi was, ook omdat ik de zon letterlijk heb zien opkomen, was ik dan weer in ‘mijn’ provincie. Na wat rondgefietst te hebben in Bergen op Zoom, op zoek naar de goede weg, kwam ik aan in Halsteren van vanaf daar heb ik tijd langs de N259 gefietst. Ik nam natuurlijk het plaatsje Lepelstraat even mee en constateerde dat ‘Klutsdorp’ een buurtschap was, dus die moet helaas van de lijst af. In het leuke Steenbergen ging ik even lunchen en rusten.

Ik boog af naar het zuiden om Heerle en Moerstraten op de foto te zetten, en daarna reed ik weer naar het noorden, naar Kruisland. De weg naar Kruisland, de Vroenhoutseweg, was erg mooi en hier genoot ik met volle teugen van het feit dat ik aan het fietsen was. Voor de mensen die op de kaart meekijken terwijl ze dit verslag lezen, zijn de volgende plaatsjes waar ik langs kwam makkelijk te raden: ik reed boven Roosendaal langs om door Oud Gastel, Oudenbosch, en Hoeven te komen. Natuurlijk nam ik ook Zegge, Bosschenhoofd, en zelfs nog verder naar het zuiden, Rucphen en Sint Willebrord mee, onder het mom van ‘nu ik hier toch ben’.

Toen ik in Hoeven aankwam stond de teller al op 155 kilometer en ik was toch best vermoeid aan het raken. En dan moest ik ook nog helemaal terug naar Eindhoven, dat minstens nog 70 kilometer fietsen was. Desalniettemin trapte ik verder; het was immers prachtig weer. Wel beperkte ik mezelf tot de hoofdwegen, om én zoveel mogelijk dorpjes mee te pikken, én om ook het einddoel van vandaag in het vizier te houden: terug in Eindhoven geraken.

Dat laatste is dus helaas niet gelukt. Na 170 km fietsen was ik Breda en reed ik naar het noorden om plaatsjes als Teteringen en Oosterhout aan te doen. Hier besloot ik min of meer om in Tilburg er de brui aan te geven, want het ging steeds moeizamer en moeizamer. Ik had ook vanuit Breda direct naar Tilburg en dan eventueel nog door naar Eindhoven kunnen rijden, maar dan had ik geen nieuwe dorpjes meer in deze omgeving kunnen afstrepen. Zo is dit besluit tot stand gekomen. Na 194 km kwam ik in Dongen aan, het laatste nieuwe dorp van vandaag, en 22 km verder stalde ik mijn fiets onder het station van Tilburg en nam ik daar de trein terug naar Eindhoven, waar mijn vader zo aardig was om mij, gesloopt, van het station af te halen.

Einde: 18:04 (Station Tilburg)
Tijd: 10:41:00
Afstand: 216.66 km (dagrecord aller tijden!)
Gemiddelde snelheid: 20.28 km/h

23 nieuwe dorpen: Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen, Lepelstraat, Welberg, Moerstraten, Wouw, Heerle, Kruisland, Oud Gastel, Oudenbosch, Bosschenhoofd, Zegge, Rucphen, Sprundel, Sint Willebrord, Hoeven, Etten-Leur, Prinsenbeek, Teteringen, Oosterhout, Oosteind, Dongen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie