25 oktober 2007

Begin: 07:27 (StayOkay Dordrecht)

Op naar Bergen op Zoom om daar met de trein terug naar Eindhoven te gaan! Gisteren was ik naar Dordrecht gefietst, en hier zou deze tocht ook beginnen. Het was even zoeken naar de weg naar Moerdijk, maar ik had hem uiteindelijk natuurlijk gevonden. Het fietsen over de Moerdijkbrug was erg indrukwekkend; het Hollands Diep is ontzettend breed en machtig. Na 22 km kwam ik aan in het plaatsje Moerdijk en dus weer in de provincie Brabant. Ik reed daarna door naar Binnen-Moerdijk, maar dat bleek een gehucht te zijn, beter, een straat, dus daar was ik behoorlijk boos om. Ik kon weer terug. Toen ging ik naar het zuiden via Zevenbergen naar Klundert. In Klundert kon ik de ‘Stoofdijk’ niet vinden, maar na het gevraagd te hebben wel. Al snel kwam ik in ‘Zwingelspaan’. Dit was na 52.18 km. Echt een gat van niks, maar wel een leuke naam voor een dorp. De bewegwijzering was gelukkig goed dus ik reed gelijk door naar Oudemolen. Ik heb geen foto van de molen zelf gemaakt, maar goed.

Toen reed ik over de Drogedijk richting Fijnaart, en daar was ik na een leuk fietspaadje na 56.68 km. En toen kwam de ellende. Ik wilde dus naar Noordhoek maar de bewegwijzering was zo slecht dat ik het zelf moest verzinnen. Ik kwam na geklooi uit op een weg uit naar Standdaarbuiten, een dorpje dat ik wel wilde behalen vandaag maar nog niet zo snel. Het bleek dat Noordhoek daar 4 km vandaan lag en dat ik via Kreek zou kunnen gaan, maar dat bleek ook niks meer dan een straat te zijn: WEER GEEN NIEUW DORP! Na Noordhoek maakte ik rechtsomkeert, stak de snelweg weer over en fietste terug naar Standdaarbuiten. Dat was een heel gekloot daar om op de Sint Antoniedijk te komen, want het dorp is een beetje omsingeld door water, dus ik moest een best grote omweg maken. Maar het is uiteindelijk gelukt. Hij bracht mij naar Stampersgat. Vanuit Stampersgat ging ik rechtstreeks naar Steenbergen, één van de mooiste West-Brabantse dorpen met zijn karakteristieke kerk. Ik ging via Oud Gastel, en Stoof is ook een gehucht en geen dorp. Oud Gastel bleek ook niet meer dan een straat maar dat was gelukkig wél een dorp. Het weggetje naar Steenbergen verder was erg mooi en rustig, door het West-Brabantse landschap. Na Steenbergen nam ik de Zeelandweg-Oost richting De Heen! Nu kon ik weer genieten.

Daarna reed ik verder langs de N257. De Heense Molen is ook een leuk dorpje, met één belangrijke straat: De Heense Molenweg. Ik reed er doorheen na 98.76 km. Toen boog de weg af naar Nieuw-Vossemeer: het dorp waar je niet verder van Eindhoven vandaan kan zijn in Noord-Brabant, denk ik! Ik reed naar het bordje en door het dorp heen en toen  richting Bergen op Zoom. Dat was wel best zwaar, mede voor wind tegen en zo. Het was wel erg mooi. Ik kwam zelfs door een dorpje wat niet op de lijst stond bij gemeente Bergen op Zoom: Kladde!

Ik kwam rond 15:15 in Bergen op Zoom aan en reed naar het station. Ik had net genoeg geld voor een treinkaartje (14.30 euro) en geen fietskaartje want die controleren ze toch nooit in intercities. Wat bleek: er reden geen treinen van Bergen op Zoom naar Roosendaal!  Ik kon wel de bus pakken, maar als ik m`n fiets mee zou willen nemen zou ik dus een fietskaartje moeten kopen en daar was ik niet van uit gegaan dus had ik geen geld voor. Wat doe ik: ik zou gaan fietsen naar Roosendaal, omdat daar het kaartje naar Tilburg wel te betalen was met fietskaartje, naar Eindhoven was weer te duur… De tijden waarop de trein vanuit Roosendaal zou vertrekken: 16:51. Rond 15:50 vertrok ik van het station Bergen op Zoom, stressend natuurlijk. Mijn benen waren al best moe maar ik moest echt doortrappen. Ik kon eerst de weg niet vinden, en toen ik eenmaal pal de bordjes Roosendaal volgde miste ik al die mooie dingen waar ik normaal wel op let tijdens het fietsen en omdat ik in deze omgeving al eens ben geweest, en er mooie herinneringen aan had, was het wel jammer, maar goed. Ik GASTE door Wouw heen, richting Roosendaal natuurlijk. Op een gegeven moment zag ik Rotterdam en Wouw en Roosendaal op een bordje staan dus ik denk: laat ik één foto maken. Ik deed het, maar reed daarna de verkeerde kant op omdat ik niet lette op de richting van het bordje. Na 5 minuten kwam ik er gelukkig achter. Ik knalde na deze onnodige kilometers verder naar Roosendaal. Toen ik de stad binnenreed was het nog meer stressen omdat ik niet precies wist waar het station lag. Gelukkig vond ik de bordjes snel. Ik rende 16:50 dat station binnen en wil een kaartje gaan kopen maar dan zie ik op en informatiebord: ‘Door een aanrijding van een persoon rijden en minder treinen van en naar Tilburg.’ Dat meen toch niet hè… Gewoon voor niks mezelf kapot gefietst. Ik kon een half uur op de volgende trein wachten…  In Tilburg werd ik opgehaald van het station, dat was erg fijn. Mijn fiets liet ik dus achter op het station daar.

Einde: 19:00 (Thuis in Eindhoven)

Tijd: 7:06:13
Afstand: 139.90 km
Gemiddelde snelheid: 19.70 km/h

11 nieuwe dorpen: Moerdijk, Zwingelspaan, Oudemolen, Fijnaart, Standdaarbuiten, Noordhoek, Stampersgast, De Heen, Heense Molen, Nieuw-Vossemeer, Kladde

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie