14 juli 2007
Begin: 04:41

Deze fietstocht, die zeer vroeg begon, zou er een van grote proporties worden. Het plan was om naar Chris, een goede vriend, te fietsen die in Kamperland (een dorpje in Zeeland) op vakantie was en ik mocht daar een week blijven! Natuurlijk ga ik er dan op de fiets naar toe.

Ik moest 46 kilometer fietsen om bij het eerste nieuwe dorp van vandaag te komen: Alphen. Ik kwam hier door eerst langs het kanaal naar Tilburg te fietsen, waar ik niks van zag want het was nog donker. In Alphen begon het in ieder geval wel licht te worden, en toen ik door de dorpjes in de omgeving van Breda fietste scheen de zon al volop en werd het ook gelijk lekker warm. Omdat ik nog niet echt in West-Brabant was geweest voor deze tocht, regen de nieuwe dorpjes zich weer aaneen. In Galder (ten zuiden van Breda) ging ik na 74 kilometer eens even goed rusten.

Helaas begon het toen al wel een beetje bewolkt te raken, en ook stond er een zwakke tegenwind, maar dat mocht de pret niet deren. Ik fietste vrolijk verder naar Rijsbergen en Zundert. Het was ook gewoon nog maar 10 uur ’s ochtends, dus ik had de hele dag nog voor me. Achtmaal en Schijf werden ook doorgestreept en even tegen elven kwam ik aan in Roosendaal. De grens van 100 kilometer was toen al lang overschreden.

Op de weg naar Nispen, de N262, stond wel weer veel tegenwind, hetgeen me wel een beetje vermoeid maakte, maar de adrenaline maakte veel goed. Ook het dorpje Wouwse Plantage gaf me een goed gevoel om door te fietsen, want ik was nu bijna in de provincie Zeeland! Ik betrad de gemeente Woensdrecht en pikte hier Huijbergen en Hoogerheide mee. Het was toen half 1. Nadat ik bericht van het thuisfront had gekregen dat het de rest van de middag echt wel droog zou blijven, fietste ik na 144 km de provincie Zeeland binnen om het karwei dan ook maar helemaal af te maken!

Ik ben die middag dus nog helemaal naar Kamperland gefietst, waar ik hartelijk werd ontvangen. Het was een erg gezellige week! Ik zou 19 juli weer terug fietsen richting huis.

Einde: 17:38
Tijd: 10:33:00
Afstand: 203.93 km(!)
Gemiddelde snelheid: 19.33 km/h

18 nieuwe dorpen: Alphen, Baarle-Nassau, Ulicoten, Chaam, Ulvenhout, Strijbeek, Galder, Hazeldonk, Rijsbergen, Zundert, Wernhout, Achtmaal, Schijf, Roosendaal, Nispen, Wouwse Plantage, Huijbergen, Hoogerheide

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie