16 november 2007
Begin: 13:35

Ik bleek vandaag vrij te zijn van school dus besloot ik 3 gaten in Oost-Brabant te gaan bezoeken. Ik fietste naar Waalre en daarna via de Groote Heide naar Geldrop. Ik volgde de groten wegen naar het jammerlijke Helmond en Bakel, en wonder boven wonder vond ik hier gelijk de weg naar het eerste nieuwe plaatsje van vandaag: Milheeze! (meer over mijn negatieve houding tegenover Helmond, Bakel en Gemert, lees het verslag van de historische rampentocht naar Bakel).

Over het dorp Milheeze zelf: te saai, wel typerend voor de gemeente Gemert-Bakel. Daarna reed ik door een bekend bos naar De Rips! Tot nu toe was de fietstocht dus een succes, maar toen ik in De Rips was moest ik  een pijnlijke keuze maken. Het was onderhand al 15:45 en ik moest om 17:30 op school zijn voor de gymnasium dag. Ik moest nog Stevensbeek hebben (15 km naar het oosten) en Elsendorp (5 km naar het noordwesten). Het zou heel jammer zijn om niet naar Stevensbeek te gaan, maar de trein van Boxmeer naar Eindhoven doet er 1.5 uur (= te lang) over dus dat was helaas geen optie. Ik was dus gedwongen om terug te gaan en langs Elsendorp te gaan. Daar had ik echt geen zin in, maar het kon niet anders. Elsendorp is saai. Maar het ergste komt nog. Ik moest dus om 17:30 terug zijn.

Het was dus echt stressen want dat zou ik NOOIT halen als ik alles moest fietsen dus ik besloot in Helmond de trein te pakken. Maar daar was ik nog niet! Ik moest eerst door het verschrikkelijke Gemert waar nergens fietsvriendelijke paden/bordjes staan, je moet alles zelf verzinnen. En het dorp is ook nog eens gruwelijk lelijk, dus ja, dan word je vanzelf chagrijnig. Daarna gaste ik (met pijn in mijn benen) door naar Aarle-Rixtel. De trein vertrok om 17:21 dus ik moest echt doortrappen, en dat is zwaar als de omgeving lelijk is en het werd ook al weer koud en donker. Toen ik Helmond binnenreed was ik niet eens blij omdat Helmond te lelijk is… Ik vond na moeite het station en was gelukkig op tijd terug op school in Eindhoven!

Einde: 17:36 (school)

Tijd: 3:25:31
Afstand: 74.36 km
Gemiddelde snelheid: 21.50 km/h

2 nieuwe dorpen: Milheeze, Elsendorp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie