24 juni 2007
Begin: 08:37

Ik vond de laatste week écht dat ik nieuwe dorpjes moest hebben dus op deze mooie zonnige zondag ben ik enthousiast op de fiets gesprongen! Ik reed weer via de bekende wegen naar Oirschot (via Meerhoven, Eindhoven Airport en de kazerne). Een stukje langs het kanaal, door Spoordonk heen en doorgassen richting Boxtel! Ik kwam daar aan met een gemiddelde van 22.4 km/h, dat was lekker! Na 27 kilometer fietsen kwam ik in mijn 100ste dorp aan: Lennisheuvel!

In Boxtel vond ik helaas geen bordjes met Gemonde, dus besloot dat maar te laten voor wat het was en naar Sint-Michielsgestel te gaan; het meeste in deze regio was toch nog allemaal nieuw voor mij! Ik reed door een mooi bospaadje om in “Gèssel” te geraken. Na hier even lekker gepauzeerd te hebben ging ik verder naar Den Dungen. En ja, ik kwam ook in Maaskantje vandaag! Toen ik dit verslag typte, daags na de tocht, had ik nog geen flauw idee van de New Kids die hier vandaan komen en veel debiele filmpjes op youtube zouden gaan zetten. Het bordje stond er ook nog gewoon toen (nu vast niet meer).

Ik stak de Dommel over, had Rosmalen nog even meegepikt en reed verder richting het noordoosten, naar Berlicum, en niet veel later kwam ik ook in Middelrode. De weg naar Heeswijk was wel mooi, groen en open. Ook kwam ik langs kasteel Bernheze: prachtig! Heeswijk ging geruisloos over in Dinther, twee kleine dorpjes waar ik dan ook zo weer uit was. Daarna volgde ik de bordjes naar Veghel, waar ik aankwam na een lange saaie provinciale weg. Veghel zelf is ook vrij saai, en eigenlijk het restant van de tocht ook. Ik kwam nog in de weinig zeggende dorpjes Boekel en Erp. Ook begon het een beetje te regenen. En de dag begon nog wel zo mooi!

Na 78 kilometer fietsen kwam ik voor het eerst in mijn leven aan in Gemert, een plaats die mij nog lang zal heugen, maar wonder boven wonder was het eerste bezoek aan deze plaats niet bijzonder slecht, ondanks de feiten dat het regende, ik geen zin meer had en het dorp er lelijk bij lag. Ik vond vrij gemakkelijk de bordjes richting Beek en Donk en Helmond, waar ik door de regen nog naar toe was gefietst. Zelfs Aarle-Rixtel heb ik nog meegepikt, maar met meepikken bedoel ik nu een foto van het bordje maken en gauw weer doorfietsen; het was immers hondenweer. Via Helmond, Mierlo, Geldrop en Waalre reed ik snel weer naar huis.

Zo zie je dus dat ook tijdens een fietstocht de stemming snel om kan slaan! Vandaar ook het versnelde verteltempo in de laatste alinea’s.

Einde: 15:33
Tijd: 5:44:21
Afstand: 118.34 km
Gemiddelde snelheid: 20.63 km/h

17 nieuwe dorpen: Lennisheuvel, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Maaskantje, Den Dungen, Rosmalen, Berlicum, Middelrode, Heeswijk, Dinther, Veghel, Erp, Boekel, Gemert, Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Helmond

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie