27 oktober 2007

Begin: 11:01 (Dries z’n huis in Eindhoven)

Met Dries gaan fietsen! Hij wilde graag een keertje mee en vandaag was het dan zover. Ik had eerder vanochtend mijn fiets opgehaald van het station van Tilburg (die stond daar nog sinds de vorige tocht) dus dat was ook weer in orde. We fietsen op een lekker tempo vanaf zijn huis in Eindhoven over de John F Kennedylaan en toen Son en Breugel door. We vonden dat we als we langs het Wilhelminakanaal gingen dat we dan wel ongeveer in Lieshout zouden komen, en dat was ook zo. Daarna reden we door het saaie Beek en Donk en volgden we de bordjes richting Veghel. Het was trouwens typisch Nederlands weer: het was wel droog maar frisjes en er was een witte lucht. We kwamen na ongeveer 31 km aan bij het eerste nieuwe dorp van vandaag: Keldonk! Heerlijk om al weer een nieuw dorp te hebben. We besloten niet via Erp maar gewoon via Veghel naar Uden te gaan.

Na 43.52 km gingen we chillen in Uden en dat was ook wel even nodig want we hadden tot dan toe best hard doorgefietst. Na het chillen gingen we naar het centrum en reden we naar Volkel over de Boekelsedijk, het volgende nieuwe dorp. We gasten gewoon lekker door, maar Dries z’n ketting vloog er wel vaak af, hetgeen wel enigszins vervelend was, maar goed. Na Volkel doorgereden te hebben (echt saai dorp) fietsten we met 29 km/h over de Rauwstraat en na de N264 gevolgd te hebben kwamen we aan in Odiliapeel. We reden door het dorp heen en bleven echt doorgassen, rond de 26 km/h langs diezelfde N264. Op het landschap heerste de typische stank van het Brabantse platteland: heerlijk!

Na een tijdje stond er gelukkig aangegeven dat Wilbertoord 2 km naar rechts was, dus het stressen dat we verkeerd gingen was ook weer voorbij. Na 62.02 km kwamen we dus bij het bordje Wilbertoord. Daarna gingen we terug richting Uden, over 16 km.

In Uden rustten we weer even en daarna gingen we richting Oss, maar in Oss zelf kwamen we nooit. Na Nistelrode gingen we door Heesch heen en toen namen we de Vinkelsestraat naar Vinkel, gemeente Maasdonk. Het stressen kon beginnen want Dries wilde graag dat ik de dorpjes rondom Den Bosch ook nog aandeed vandaag en dat we dan pas terug zouden fietsen maar ik moest om 19:00 bij Campanile (een hotel waar ik in de afwas werkte) zijn dus met mijn VERZUURDE benen zette ik toch nog even het gas erop. Dries hield zoals je begrijpt wel van doorkarren! Maar we gingen achter elkaar fietsen zodat er steeds een uit de wind was dus toen we dat steeds omwisselden ging het makkelijker. Het bleek dat Maliskamp een wijk in Rosmalen is en Hintham een wijk in Den Bosch dus die konden van de lijst af!

Om 17:15 bleek het dat Engelen nog 10 km van Den Bosch vandaan lag dus we besloten dat we dat maar niet deden en terug richting Eindhoven gingen. Toen hadden we al ruim 100 km erop zitten. Dus het ging steeds zwaarder, vooral bij mij, bij Dries ging het zeer goed. Complimenten aan hem! We namen de saaiste weg, langs de A2, maar wel de snelste weg naar Eindhoven. Het stressen was zeker de moeite waard. Aan het begin van de Boschdijk nam ik een snellere route en ging Dries verder de Boschdijk af naar huis. Op dat moment hadden we 141.40 km en zaten we 6:49:01 op de fiets. Ik gastte verder naar Campanile en ik was 10 minuutjes te laat op werk, hetgeen gelukkig niet echt een probleem was.

19:10 (Campanile Veldhoven)

Tijd: 7:27:37
Afstand: 154.25 km
Gemiddelde snelheid: 20.69 km/h

5 nieuwe dorpen: Keldonk, Volkel, Odiliapeel, Wilbertoord, Vinkel

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie